ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται

Ειδικότερα έπειτα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, διευκρινίζονται εκ νέου τα αριθμητικά όρια των εξετάσεων, που θα επιτρέπεται να συνταγογραφούν οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε να προσαρμοστούν άμεσα στα νέα δεδομένα.

Ωστόσο φαίνεται ότι τίθεται και πάλι περιορισμοί σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όπως στην περίπτωση των φυσιάτρων, παρότι στη νέα υπουργική απόφαση τροποποιούνται διάφορες ρυθμίσεις από την αρχική απόφαση Βορίδη.

Πάντως τα αριθμητικά όρια για τις διαγνωστικές εξετάσεις εφαρμόστηκαν έπειτα και από πιέσεις των ίδιων των γιατρών και με καθυστέρηση, παρότι όπως φαίνεται η δαπάνη στις εργαστηριακές εξετάσεις έχει ξεφύγει. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “ΕΟΠΥΥ: Ξεφεύγει η δαπάνη στις εργαστηριακές εξετάσεις! Τι έρχεται για γιατρούς –διαγνωστικά από την τρόικα”

Με βάση την απόφαση σε έναν ασθενή επιτρέπεται να συνταγογραφηθεί μια συγκεκριμένη εξέταση μία φορά σε χρονικό διάστημα 20 ημερών.
«Η επανάληψη της ίδιας εξέτασης για περισσότερες της μίας φοράς μέσα στο διάστημα αυτό, θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εξαιρούνται οι παρακάτω εξετάσεις, οι οποίες μπορούν να επαναληφθούν μετά από χρονικό διάστημα 4 ημερών:

– Γενική Αίματος

– Χολερυθρίνη

-CPK,CPK – MB

-Ηλεκτρολύτες (Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο)

-Σάκχαρο

-Ουρία

-Κρεατινίνη

-Αμυλάση

-INR,PT,PTT

-B- Χοριακή γοναδοτροπίνη

-Γενική Ούρων

-CRP ποσοτικό

-Ακτινογραφίες ανά όργανο με πάθηση

Ωστόσο για τους ιατρούς Φυσικής ιατρικής και Αποκατάστασης παρότι το αντικείμενό τους επιβάλει να συνταγοργαφούν ορισμένες εξετάσεις για τον έλεγχο των ασθενών, συνεχίζουν να τίθεται περιορισμοί όπως στον αρχικό νόμο Βορίδη.

Ειδικότερα οι φυσίατροι εξακολουθούν να μπορούν να συνταγογραφήσουν μόνο μία ακτινογραφία στους ασθενείς τους, πράγμα που προκαλεί αντιδράσεις στον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

ΕΟΠΥΥ: Ξεφεύγει η δαπάνη στις εργαστηριακές εξετάσεις! Τι έρχεται για γιατρούς –διαγνωστικά από την τρόικα

Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που βάζουν γιατροί και κλινικές στις διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ!

Δείτε πως αυξάνονται οι εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ με το νέο ασφαλιστικό!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button