ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΦ: Αλλαγή εργασιακού καθεστώτος για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο-Πράσινο φως και για ιδιωτικό έργο

Αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τον Πρόεδρο αλλά και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ προβλέπει άρθρο του νομοσχεδίου για τον ΟΔΙΠΥ, που βρίσκεται ήδη στη βουλή.

Ειδικότερα το άρθρο 22 του νομοσχεδίου αναφέρει: «Άσκηση καθηκόντων Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ε.Ο.Φ. – Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 1316/1983
Το πέμπτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 1316/1983 (A’ 3) τροποποιείται ως εξής:
«Η θέση του Προέδρου και του Α’ Αντιπροέδρου του Ε.Ο.Φ. είναι πλήρους απασχόλησης

Μέχρι σήμερα και από το 1983 με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΟΦ, οι δύο θέσεις στη Διοίκηση ήταν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γεγονός που σημαίνει ότι ο Πρόεδρος αλλά και ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ δεν μπορούσαν να ασκήσουν ιδιωτικό έργο.

Με την αλλαγή όμως του εργασιακού τους καθεστώτος και την κατάργηση της «αποκλειστικής» απασχόλησης, θα μπορούν κανονικά να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.
Διαβάστε ΕΔΩ ποιες είναι οι αποδοχές σήμερα της Διοίκησης του ΕΟΦ: «Πόσα παίρνει ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του ΕΟΦ -Νέα απόφαση»

Βέβαια η αλλαγή αυτή εάν ψηφιστεί τελικά στο νομοσχέδιο, το οποίο να σημειωθεί ότι εισήχθη ήδη στη Βουλή προς συζήτηση, θα επιτρέψει στους δύο γιατρούς της Διοίκησης, τον Πρόεδρο Δημήτρη Φιλίππου, και τον Α’ Αντιπρόεδρο Ελευθέριο Πάλλη να ασκούν κανονικά ιδιωτικό έργο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η αλλαγή γίνεται στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους που εστιάζει κυρίως στο θέμα του ασυμβίβαστου και όχι στην παράλληλα απασχόληση. Ανάλογη ρύθμιση αναμένεται να γίνει σε όλους τους Οργανισμούς ώστε να υπάρξει εξομοίωση, ενώ αναμένεται να εξαιρεθεί ο ΕΟΠΥΥ, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button