ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

ΕΟΦ: Ελεύθερες ξανά οι εξαγωγές φαρμάκων στο εξωτερικό- Γιατί αντιδρούν οι φαρμακοποιοί

Το πράσινο φως για να ξεκινήσουν πάλι οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων στο εξωτερικό έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός φαρμάκων.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών της Αττικής οι οποίοι υποστηρίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση πως τα φαρμακεία αλλά και οι ασθενείς δυσκολεύονταν αφάνταστα για να βρουν ή δεν έβρισκαν τα εν λόγω φάρμακα ακόμη και στην περίοδο που ίσχυε η απαγόρευση εξαγωγών. Ως εκ τούτου μας προξενεί τεράστια εντύπωση σε ποια στοιχεία στηρίχθηκε ο ΕΟΦ και προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών.

Μάλιστα αναφέρουν ότι το τεράστιο αυτό θέμα ελλείψεων φαρμάκων εξακολουθεί να ταλαιπωρεί φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους, και αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός.

Για το λόγο αυτό καλούν τον ΕΟΦ να παρέμβει άμεσα προς διευθέτηση του θέματος όχι απελευθερώνοντας τις παράλληλες εξαγωγές αλλά ελέγχοντάς τες για τα φάρμακα εκείνα τα οποία δεν μπορούν να βρουν οι Έλληνες ασθενείς.

Καταλήγοντας επισημαίνουν πως είναι αδιανόητο , φάρμακα τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα, να μην μπορούν να τα βρουν Έλληνες ασθενείς διότι επανεξάγονται και να τα βρίσκουν με σχετική ευκολία άλλοι Ευρωπαίοι Ασφαλισμένοι.

Είναι σαφές ότι πέρα από οποιοδήποτε οικονομικό όφελος προέχει η υγεία των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα σε τέτοια κρίσιμη εποχή πανδημίας λόγω κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button