ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΦ: «Μπόνους» 700.000 ευρώ στους υπαλλήλους! Ποιοι το δικαιούνται

Αρχική > Άρθρα > ΕΟΦ: «Μπόνους» 700.000 ευρώ στους υπαλλήλους! Ποιοι το δικαιούνται

Προεκλογικό «μπόνους» απόδοσης 700.000 Ευρώ μοίρασαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας στους εργαζομένους του ΕΟΦ.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφηκε στις 5 Ιουλίου πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών με κοινή απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, θα μοιραστούν το ποσό των 7000. 000 ευρώ ως κίνητρο απόδοσης.

Να σημειωθεί εδώ ότι αντίστοιχο επίδομα είχε ξαναδοθεί προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων: Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Χρυσό» μπόνους στους εργαζόμενους του ΕΟΦ για να αποδίδουν! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Όπως προβλέπεται στην απόφαση , από το προσωπικό του ΕΟΦ δικαιούχοι του κινήτρου απόδοσης ορίζονται όσοι παρέχουν πραγματική υπηρεσία στον Οργανισμό το έτος 2019, και μόνο για τους μήνες πραγματικής υπηρεσίας τους κατά το ανωτέρω έτος. Χρονικό διάστημα πραγματικής υπηρεσίας άνω των δεκαπέντε (15) ημερών υπολογίζεται ως ολόκληρος μήνας.

Μάλιστα στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη  καθώς οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας τελούν σε διαρκή ετοιμότητα.

Δεν δικαιούνται κινήτρου απόδοσης από το προσωπικό ΕΟΦ όσοι: :

1) Δεν δικαιούνται μισθού, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 43 του Ν.3528/2007.

2) Τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

3) Τίθενται σε διαθεσιμότητα ή αργία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99-105 του Ν.3528/2007, όπως ισχύουν.

4) Αποσπώνται στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων ή ειδικών συμβούλων ή συνεργατών των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης ή Υφυπουργών ή ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών Γενικών Γραμματέων.

5) Διατίθενται για την γραμματειακή υποστήριξη του έργου των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή αποσπώνται στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

6) Μετατίθενται ή αποσπώνται σύμφωνα με όσα ορίζουν οι διατάξεις των άρθρων 67 και 68 του Ν.3528/2007, όπως ισχύουν ή άλλες ειδικές διατάξεις για την μετάθεση ή απόσπαση του προσωπικού Ν.Π.Δ.Δ.

7) Τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης ή σε άδεια για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους.

8) Τελούν άδεια με αποδοχές για ανατροφή παιδιού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διάταξη της παρ.2 του άρθρου 53 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει.

9) Τελούν σε αναρρωτική άδεια που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 54, 55 και 56 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει.

Σε κάθε δικαιούχο διατίθεται μηνιαίως το ποσό των 230 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο δικαιούχος, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο επόμενο εδάφιο.

Το τελικό ποσό που καταβάλλεται στο δικαιούχο προκύπτει μετά από πολλαπλασιασμό του ποσού 230 ευρώ με τον συντελεστή που προβλέπεται για την κατηγορία στην οποία ανήκει ο δικαιούχος και ο οποίος (συντελεστής) είναι ανάλογος και αντιστοιχεί στην ποσοστιαία διαφορά μεταξύ του μέσου όρου των αποδοχών που αντιστοιχούν στα μισθολογικά κλιμάκια κάθε επιμέρους κατηγορίας και του μέσου όρου των αποδοχών που αντιστοιχούν στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ του ίδιου ως άνω νόμου.

Το ποσό που προκύπτει συμψηφίζεται με το ποσό της μηνιαίας προσωπικής διαφοράς που τυχόν καταβάλλεται στο δικαιούχο.

2. Οι συντελεστές υπολογισμού είναι οι εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Π.Ε. (ΜΟΝΙΜΟΙ, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, ΑΡΘ.10 Ν.1316/83, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 5 Ν.1965/1991)

Συντελεστής: 1, 60

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ.Ε. (ΜΟΝΙΜΟΙ, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ)

Συντελεστής: 1,50

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ.Ε. (ΜΟΝΙΜΟΙ, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ)

Συντελεστής: 1,20

Κατηγορία Υ.Ε. (ΜΟΝΙΜΟΙ, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ)

Συντελεστής: 1,00

Το συνολικά διατιθέμενο ποσό υπολογίζεται σε μηνιαία βάση από 01.01.2019 έως 31.12.2019 καθόσον αποτελεί μηνιαία πρόσθετη παροχή και δύναται να καταβάλλεται εφάπαξ ή τμηματικά, και μόνο για τους μήνες κατά τους οποίους συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρωτικούς ελέγχους σε φαρμακευτικές και ΕΟΦ ξεκινούν μικτά κλιμάκια ελέγχου! Όλες οι πληροφορίες

Έφοδος ελεγκτών στον ΕΟΦ για τα φάρμακα! Τι πήραν μαζί τους

ΕΟΦ: Νέες διευκρινήσεις στη διαφήμιση φαρμάκων! Τι αλλάζει

Παρασκήνια: Όταν ο ΕΟΦ …διδάσκει ορθογραφία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button