ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

ΕΟΦ: Νέα μέτρα για φρένο στις ελλείψεις φαρμάκων! Τι σχεδιάζεται

Αρχική > Άρθρα > ΕΟΦ: Νέα μέτρα για φρένο στις ελλείψεις φαρμάκων! Τι σχεδιάζεται

Φρένο στο φαινόμενο με τα άδεια ράφια των φαρμακείων θα επιχειρήσει να βάλει το επόμενο διάστημα η νέα Διοίκηση του ΕΟΦ.
Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης λίγα 24ωρα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, έχει σχεδιάσει ήδη ένα ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο θα ελεγχθούν οι ελλείψεις των σκευασμάτων στα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ σκοπεύει να αναπτύξει νέα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να εντοπίζονται αμέσως οι ελλείψεις των φαρμάκων και να καλύπτονται από τις εταιρείες, προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα στην αγορά αλλά και στους ασθενείς.

Είναι άλλωστε γνωστή η εικόνα, ασθενείς να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εντοπίσουν ένα συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά να βρίσκουν τα ράφια άδεια.
Από την άλλη το φαινόμενο έχουν καταγγείλει πολλές φορές και οι φαρμακοποιοί ζητώντας να ληφθούν μέτρα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε στην πρώτη του συνέντευξη αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ: «Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης στο HealthReport.gr: Τι θα αλλάξω στον ΕΟΦ!»

Ενημέρωση ΕΟΦ σε real time

Τα ηλεκτρονικά συστήματα που αναμένεται να αναπτυχθούν στον ΕΟΦ θα είναι σε πραγματικό χρόνο (real time) ώστε τα αρμόδια τμήματα να ενημερώνονται αμέσως για την όποια έλλειψη φαρμάκου.

Στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα δηλώνεται η έλλειψη ενός φαρμάκου και από τους ενδιαφερόμενους όπως φαρμακοποιούς, κ.λ.π., ενώ η νέα Διοίκηση του ΕΟΦ δεσμεύεται πως θα δίνεται λύση εντός 48 ωρών.

Παράλληλα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr αναμένεται να ξεκινήσουν λεπτομερείς έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ποια φάρμακα είναι σε μόνιμη έλλειψη ώστε να μπει και φρένο στις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στις συνταγές φαρμάκων το 2019! Όλες οι πληροφορίες

Εν μέσω «πυρών» η έγκριση στη Βουλή για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ! Όλο το παρασκήνιο

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης λόγω καιρού! Τι σκευάσματα λείπουν

Έρχονται αλλαγές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζει ο νέος Πρόεδρος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button