ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΦ: Πότε βγαίνουν στον «αέρα» τα ονόματα των γιατρών που πάνε σε συνέδρια με φαρμακευτικές!

Η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Κατερίνα Αντωνίου διαβεβαιώνει πως όλα θα είναι έτοιμα αφού προχωρά κανονικά η διαδικασία ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα «ανέβει» στο site του ΕΟΦ.

Η πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου
Η πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου

Εκεί στον «αέρα» του διαδικτύου θα δημοσιεύονται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία των γιατρών που είτε πηγαίνουν σε κάποιο συνέδριο με χορηγία φαρμακευτικής εταιρείας, είτε λαμβάνουν χρήματα ή «δώρα» για ομιλίες και σεμινάρια.

συνέδρια γιατροί

Πρόκειται άλλωστε για υλοποίηση του νόμου που έχει ψηφιστεί από το 2014. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το σχεδιασμό: «Στον «αέρα» την 1η Ιουλίου τα στοιχεία των γιατρών που πάνε σε συνέδρια με φαρμακευτικές! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις»

Βέβαια το θετικό είναι πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μαζί με την Πρόεδρο του ΕΟΦ έχουν αποφασίσει να δώσουν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα των γιατρών στο φως της δημοσιότητας, παρότι αρχικά -όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr -είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο να μπουν δικλείδες ασφαλείας μέσω κωδικών, για το φόβο των προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνω κάτω οι φαρμακευτικές για τη νέα φορολογία στα εταιρικά αυτοκίνητα!

Στα συνέδρια οι γιατροί χωρίς χλιδή αλλά με χορηγό! Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ξενοδοχεία

Δείτε πως θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των γιατρών που θα πηγαίνουν σε συνέδρια με φαρμακευτικές!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button