ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

ΕΟΦ: Συνεχίζει τους ελέγχους για επάρκεια φαρμάκων! Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη

Μετά τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην αγορά με τις ελλείψεις βασικών φαρμάκων, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τους ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια φαρμακευτικών σκευασμάτων. Δείτε ΕΔΩ τις καταγγελίες των φαρμακοποιών: “Ελλείψεις σε φάρμακα και παιδικά εμβόλια καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί! Γιατί αδειάζουν τα ράφια”

Μάλιστα η Διοίκηση του ΕΟΦ συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

Από πλευράς φαρμακαποθηκών συμμετείχαν οι κ.κ. Μαρκάκη Ειρήνη, Σκυλακάκης Θεόδωρος (ΠΣΦ) και κ. Γαλανόπουλος Ανδρέας (ΟΣΦΕ), ενώ από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κώστας Λουράντος.

Στην συνάντηση εκλήθησαν να παραστούν και φαρμακευτικές εταιρείες, προϊόντα των οποίων
αναφέρονται είτε σε έλλειψη είτε σε αδυναμία ανεύρεσης τους από τους ασθενείς, το τελευταίο
χρονικό διάστημα, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι η ορθολογική διάθεση των φαρμάκων θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι των φαρμακευτικών εταιρειών, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων, προκειμένου να μην θίγεται ο ομαλός
εφοδιασμός της αγοράς, και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους, εκτιμώντας ότι με τη στενότερη συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και την υποστήριξη των λοιπών φορέων, θα εντοπιστούν τα όποια σημεία δημιουργούν στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τελικά δυσκολεύουν την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν χέρια οι διαπραγματεύσεις για τα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες: Δεν είναι ακριβά τα γενόσημα! Τι υποστηρίζουν για τον πόλεμο των τιμών

Σαρωτικούς ελέγχους σε φαρμακευτικές και ΕΟΦ ξεκινούν μικτά κλιμάκια ελέγχου! Όλες οι πληροφορίες

Παρασκήνια: Έρχεται νέο πόρισμα φωτιά για μεγάλη φαρμακευτική!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button