ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επ΄αυτοφόρω πιάστηκαν κομμωτήρια να κάνουν λεύκανση δοντιών! Τι καταγγέλλουν οι οδοντίατροι

Σε ελέγχους των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν λεύκανση στα δόντια προχώρησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται τα νόμιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, εντόπισε δυο καταστήματα το ένα στη Γλυφάδα και άλλο στο Χαλάνδρι όπου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Σύμφωνα με τις καταγγελλίες του Οδοντιατρικού Συλλόγου :

1. Το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν έχει λάβει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας.
2. Το κατάστημα στο Χαλάνδρι έχει λάβει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, εντός του οποίου παρέχονται οι οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Ο έλεγχος στο κατάστημα αυτό έγινε με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης.

Μάλιστα εντός των καταστημάτων, βρέθηκαν λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Διαβάστε ΕΔΩ πότε η Λεύκανση Δοντιών είναι ασφαλής!

Πάντως από την πλευρά του ο οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Προσοχή- κίνδυνος

Οι οδοντίατροι εφιστούν την προσοχή του κοινού επισημαίνοντας  ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο (σχετικό και το αριθ. πρωτ. Γ3β/ΓΠ/οικ42598/06.06.2017 έγγραφο Υπουργού Υγείας).

Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button