ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επίδομα ευθύνης 290 ευρώ και σε νοσηλευτές που δεν έχουν οργανική θέση! Τι προβλέπει διάταξη

Αρχική > Άρθρα > Επίδομα ευθύνης 290 ευρώ και σε νοσηλευτές που δεν έχουν οργανική θέση! Τι προβλέπει διάταξη

Το επίδομα θέσης ευθύνης ύψους 290 ευρώ θα λάβουν σύντομα και οι νοσηλευτές που δεν διαθέτουν οργανική θέση επειδή εκκρεμούν ακόμη οι οργανισμοί των νοσοκομείων αλλά δίνουν καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό μέσα στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr έτοιμη είναι προς προώθηση ήδη η διάταξη του υπουργείου Υγείας που θα αποκαθιστά ουσιαστικά μία αδικία σε βάρος νοσηλευτών που παρότι ασκούν στο ΕΣΥ τα καθήκοντα του προϊσταμένου ή του επικεφαλής τμήματος, δεν λαμβάνουν το επίδομα επειδή δεν έχουν σχηματισθεί ακόμη οι οργανισμοί των νοσοκομείων.
Να σημειωθεί ότι το επίδομα θέσης ευθύνης αυξήθηκε πρόσφατα από 250 ευρώ σε 290 ευρώ μηνιαίως.

Η αποκατάσταση αυτής της αδικίας σε βάρος νοσηλευτών δεν γίνεται βέβαια τυχαία τις ημέρες αυτές της υγειονομικής κρίσης. Κρίθηκε σκόπιμο επειδή ακριβώς οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» με τον κορονοϊό, να λάβουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η σχετική διάταξη βαίνει προς επικύρωση και είτε θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο με διαδικασίες εξπρές είτε θα συμπεριληφθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τι αναφέρει η διάταξη

Αξιοσημείωτο είναι πως και η αιτιολογική έκθεση μιλά για αδικία σε βάρος των εργαζομένων αυτών αφού σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η μη καταβολή του επιδόματος θέσεως ευθύνης στους ως άνω νοσηλευτές, οι οποίοι εκτελούν εν τοις πράγμασι καθήκοντα προϊσταμένων, παραβιάζει πρόδηλα την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.

Με την προωθούμενη ρύθμιση αποκαθίσταται η ως άνω περιγραφόμενη άνιση μεταχείριση και αίρεται η αδικία με την καταβολή και σε αυτήν την κατηγορία υπαλλήλων του σχετικού επιδόματος ευθύνης».

Να σημειωθεί ότι οι νοσηλευτές δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά παρότι αποτελεί χρόνιο αίτημα του κλάδου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: Νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή αλλά όχι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!»

Όσο για τη ρύθμιση, στο άρθρο 8 του υπό προώθηση νόμου περιγράφεται: «Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που εκτελούν καθήκοντα προϊσταμένου κατόπιν εκδόσεως σχετικής πράξης ανάθεσης από τον οικείο Διοικητή, λαμβάνουν το επίδομα θέσης ευθύνης.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται ακόμη και αν η συγκεκριμένη θέση ευθύνης δεν προβλέπεται από τις οικείες οργανικές διατάξεις».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button