ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επί ποδός η Ζάκυνθος για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις! Έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσοκομείο

Φύλλο και φτερό κάνουν οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ το νοσοκομείο Ζακύνθου προκειμένου να καταλήξουν εάν ενδονοσοκομειακή λοίμωξη προκάλεσε το θάνατο μιας άτυχης γυναίκας και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας σε άλλους τέσσερις ασθενείς.

Λουκέτο στα χειρουργεία

Παρότι την περασμένη έγινε εκτεταμένος έλεγχος στα χειρουργεία, με βάση τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, δεν είχε βρεθεί κάποιο μικρόβιο.
Παρ αυτά έως ότου αποσαφηνιστεί τι φταίει, τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου θα παραμείνουν κλειστά.

νοσοκομεία 2

Πάντως η άτυχη ασθενής που χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Η δεύτερη ασθενής που παρουσίασε επιπλοκές νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφριά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου διαβεβαιώνει πως παρότι τα χειρουργεία έκλεισαν για να γίνει λεπτομερής έλεγχος «Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button