ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Επί ποδός υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ για το Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων! Αναζητείται ειδικός σύμβουλος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Επί ποδός υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ για το Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων! Αναζητείται ειδικός σύμβουλος

Υπ’ ατμόν είναι υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ για το Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου να γίνουν οι ανατιμολογήσεις αλλά και να ενταχθούν στη λίστα αποζημίωσης τα νέα φάρμακα που είναι σε αναμονή εδώ και 1,5 χρόνο.

Οι συνθήκες είναι άκρως πιεστικές χρονικά, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο με βάση τον νόμο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες. Η κατάσταση πάντως φαίνεται να διευκολύνεται σε έναν βαθμό μετά τον διορισμό του νέου Προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου αλλά και των δύο Αντιπροέδρων που έγινε μόλις χθες βράδυ. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Αυτοί είναι οι δυο νέοι αντιπρόεδροι του ΕΟΦ! Ο Λ. Πάλλης και ο Χ. Κανδηλώρος»

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επί ποδός για να καθορισθούν οι νέες τιμές στα φάρμακα με τις απαραίτητες συγκρίσεις και τους ελέγχους ενώ αγκάθι φαίνεται ότι εξακολουθούν να είναι τα νέα φάρμακα που πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και της Επιτροπής ΗΤΑ.

Αναζητώντας ειδικό στα φάρμακα

Μέχρι στιγμής δεν έχει ορισθεί ακόμη τόσο η σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης όσο και αυτή του ΗΤΑ, γεγονός που προκαλεί προβληματισμούς στην αγορά, καθώς ασθενείς και εταιρείες αναμένουν την κυκλοφορία νέων φαρμάκων. Εξαιρούνται τα νέα γενόσημα και τα βιοϊσοδύναμα φάρμακα τα οποία με βάση το νόμο θα πρέπει να ενταχθούν χωρίς διαδικασίες στη λίστα αποζημίωσης λόγω της χαμηλότερης τιμής.

Και μέσα στην πιεστική αυτή διαδικασία – όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά ειδικό στο θέμα των φαρμάκων προκειμένου να αναλάβει χρέη συμβούλου.
Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει να ρυθμίζει προβλήματα σχετικά με τα φάρμακα και θα έρχεται σε επαφή με τη φαρμακευτική αγορά.

Θα αποτελεί ουσιαστικά συνδετικό κρίκο μεταξύ υπουργείου Υγείας και Εταιρειών αλλά και των Συλλόγων ασθενών, ενώ αντίστοιχα πρόσωπα διέθεταν όλες οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου (Γ.Ποδηματάς επί ΣΥΡΙΖΑ, Μ.Καραθάνος επί κυβέρνησης Σαμαρά).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με γνωστό πρόσωπο που γνωρίζει από φάρμακα αλλά έχει γνώση και της αγοράς. Άγνωστο παραμένει εάν στο τέλος θα δοθούν τα χέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων! Τι ερευνάται

Αποκλειστικό: Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ο χειρουργός Δημήτρης Φιλίππου!

Διαπραγματεύσεις τιμών στα φάρμακα με διαδικασίες εξπρές και με βάση την αποτελεσματικότητα! Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο Κικίλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button