ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Επί 8 μήνες στο συρτάρι καταγγελίες για σπατάλες με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ!

Οσμή σκανδάλου με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι αναδύεται από την περιοχή της Φθιώτιδας. Το θέμα είναι ότι υφίσταται καταγγελία χωρίς ουδείς από τη διοίκηση να έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, που συνθλίβεται στις γραφειοκρατικές ατραπούς του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα αν είναι αλήθεια ο Οργανισμός να χάνει κρατικό χρήμα, ενώ αν είναι ανυπόστατες οι καταγγελίες, να διασύρονται άνθρωποι.

Όπως φαίνεται πάντως ουδείς ιδρώνει στα υψηλότερα πατώματα του Οργανισμού.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το HealthReport.gr εδώ και περίπου 8 μήνες, οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, είχαν καταγγείλει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς στη Διοίκηση αλλά και στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού που είναι αρμόδιος πειθαρχικού, ότι υπάρχουν υποψίες για «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».

Οι καταγγέλλοντες έχουν περιλάβει τις υποψίες τους σε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος ενώ ο άνδρας της διατηρούσε φαρμακείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr, οι υποψίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στρέφονται από τους καταγγέλλοντες στο συγκεκριμένο ζευγάρι διότι:

α. από διαπίστωση της μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας παραλαβής και αποστολής λογαριασμού του αναφερόμενου φαρμακείου στην ΚΜΕΣ, όπως η εκπρόθεσμη αποστολή του λογαριασμού με χρέωση και ευθύνη δική της.

β. το γεγονός της ύπαρξης συγγενικής σχέσης (σύζυγοι)

γ. ως προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος είχε την ευχέρεια να χειρίζεται αποκλειστικά τις υποβολές του συζύγου της”.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το HealthReport.gr:

Εκείνο όμως που δημιουργεί εύλογες απορίες είναι το γεγονός ότι ήδη, όπως περιγράφεται στο έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνση Φθιώτιδας του ΕΟΠΥΥ έχουν ενημερωθεί τόσο τηλεφωνικά όσο και εγγράφως αλλά και δια ζώσης, οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος!

Μάλιστα η Περιφερειακή Διεύθυνση εκφράζει τη ερώτημα ποιον άλλο θα πρέπει να ενημερώσει ώστε να υπάρξει κινητοποίηση, καθώς ήδη έχει πληροφορήσει για τις υποψίες της τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι και ο προϊστάμενος πειθαρχικού, χωρίς όπως καταλαβαίνουμε εκείνη να στέρξουν να εξακριβώσουν αν οι υποψίες έχουν υπόσταση, ώστε να τρέξει η διαδικασία ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιές συμβούλων στον ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει νέα διάταξη

Αγριεμένη τρόικα για το ανείσπρακτο claw back του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση

Συνταγές φαρμάκων να φάνε και οι… κότες! Πως αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button