ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επανέρχεται η αποζημίωση εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού με νέα υπουργική απόφαση! Τι υποστηρίζει ο Π.Πολάκης

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την κατάργηση της αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ μιας διαγνωστικής εξέτασης (oncotype), που αφορά γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και η οποία βοηθά στην επιλογή της κατάλληλης χημειοθεραπείας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), κατήγγειλε το γεγονός καθώς η κατάργηση αυτή έχει στερήσει την εξέταση συνεπώς και την κατάλληλη θεραπεία, σε δεκάδες πάσχουσες γυναίκες από καρκίνο του μαστού τον τελευταίο μήνα.

Άλλωστε πρόσφατα ειδικά οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού είχαν δεχθεί άλλο ένα χτύπημα καθώς απαγορευόταν η έκτακτη εισαγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία τους. Τελικώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποχρεώθηκε να κάνει πίσω. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην χώρα ελεύθερα και για τους Έλληνες ασθενείς! Νέα εγκύκλιος!”

Τι υποστηρίζει ο Π.Πολάκης

Ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υποστηρίζει από την πλευρά του ότι έπρεπε να καταργηθεί η προηγούμενη υπουργική απόφαση και να υπάρξει νέα, καθώς παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), διέτασσε την ακύρωση της απόφασης «μετά την προσφυγή ασθενούς η οποία με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη υπουργική απόφαση δεν καλυπτόταν από τον ΕΟΠΥΥ για να κάνει την εξέταση».

Ο Παύλος Πολάκης

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη θα υπάρξει νέα υπουργική απόφαση, μετά από εισήγηση -που απαιτείται- από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και τις ηλικιακές ομάδες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα δηλαδή ασθενείς άνω των 65 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που και πως θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας! Όλη η διαδικασία

Πως θα βλέπουμε ειδικό γιατρό με τη νέα Πρωτοβάθμια! Όλη η διαδικασία

Φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην χώρα ελεύθερα και για τους Έλληνες ασθενείς! Νέα εγκύκλιος!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button