ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επανέρχονται οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας των νησιών! Δείτε την απόφαση του υπ.Υγείας

Κανονικά προγράμματα εφημεριών θα καταρτιστούν τελικά στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών αλλά και σε όλες τις περιοχές της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας για τον Ιούλιο, όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά το σάλο που προκλήθηκε, μαζεύει άρον άρον την απόφαση για κούρεμα των εφημεριών εν μέσω θερινής περιόδου που είχε προωθήσει η 2η Υγειονομική περιφέρεια.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του ιατρικού κόσμου ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι νησιώτες αλλά και οι τουρίστες στα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία που ανήκουν στην 2η Υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ), το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι το …ξανασκέφτηκε.
Αποφάσισε λοιπόν να αυξήσει τη χρηματοδότηση των μονάδων υγείας για τον μήνα Ιούλιο. Μία διαδικασία που δρομολογείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειες (ΥΠΕ) ο οποίος με έγγραφό του προς τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου επισημαίνει ότι έπειτα από συνάντηση του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η έκτακτη επιχορήγηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να καλυφθούν οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού.

Οι υπεύθυνοι των μονάδων υγείας με βάση την εντολή του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ θα πρέπει να τροποποιήσουν τα προγράμματα των εφημεριών για τον Ιούλιο σύμφωνα με σχετικό έγγραφο για τις εφημερίες που εξεδόθη στις 16 Ιουνίου.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εστάλη στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία και εξασφάλισε το HealthReport.gr

2η ΥΠΕ-HealthReport.gr

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) είχαν ζητήσει από την 2η ΥΠΕ να αναθεωρήσει την απόφασή της, σχετικά με την περικοπή προγραμμάτων εφημεριών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο ψαλίδι στις εφημερίες των Κέντρων Υγείας! Αντιδράσεις από τους γιατρούς

Νησιά με τουρίστες αλλά χωρίς γιατρούς! Πως κατέρρευσε το οικοδόμημα των Κέντρων υγείας

Εμπλοκή με τις εφημερίες στα Κέντρα Υγείας! Που κόλλησε η διαδικασία

Στα Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ ούτε για …γενική αίματος! Πως ξέμειναν από υλικά

Κέντρα Υγείας χωρίς φάρμακα και βαμβάκι! Συνεχίζεται το δράμα των ελλείψεων

Από τη Σαλαμίνα στους…Λειψούς! Μετακινήσεις εξπρές γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στα νησιά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button