ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επανέρχονται τα πληθυσμιακά κριτήρια για τα διαγνωστικά μηχανήματα! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Πρόκειται για κριτήρια που είχαν καταργηθεί τα προηγούμενα χρόνια οπότε και είχαν αρθεί οι όποιες απαγορεύσεις για νέα μηχανήματα σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Με τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου πλέον ορίζονται συγκεκριμένες παράμετροι για την εγκατάσταση των διαγνωστικών μηχανημάτων, τα οποία είχαν αρχίσει βέβαια να εφαρμόζονται από την περασμένη Άνοιξη άτυπα με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει χαρακτηριστικά:

Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες

“Τα δύο τελευταία εδάφια της παρ.2 του άρθρου 4 του ν.δ. 181/1974 (Α’347), αντικαθίστανται ως εξής:
«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας μπορεί να καθορίζονται πρόσθετα κριτήρια, όπως κοινωνικά, χωροταξικά, συμπεριλαμβανομένου του κριτηρίου πληθυσμιακής κάλυψης, υγειονομικά και οικονομικά και να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την έκδοση της άδειας σκοπιμότητας.

Ως πληθυσμιακή κάλυψη ορίζεται ο πληθυσμός στον οποίο αντιστοιχεί κάθε είδος συστήματος. Ως πληθυσμιακή μονάδα μπορούν να θεωρούνται είτε οι Δήμοι είτε οι Περιφερειακές Ενότητες είτε οι Περιφέρειες, είτε συνδυασμός των ανωτέρω κατά περίπτωση, που ειδικώς θα ορίζεται στην ανωτέρω απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Εκκρεμείς αιτήσεις για νέα άδεια σκοπιμότητας, σε οποιοδήποτε στάδιο, κατά την ημέρα δημοσίευσης της προαναφερόμενης απόφασης του Υπουργού Υγείας, επανεξετάζονται ως νέες αιτήσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι θα αξιολογούν τα νέα φάρμακα! Οι απαγορεύσεις και οι αυστηρές ποινές για σχέσεις με φαρμακευτικές

Πως θα αξιολογούνται και θα αποζημιώνονται τα νέα φάρμακα! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Όλες οι αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων του πολυνομοσχεδίου! Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ αλλά και φυλάκιση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button