ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επανασχεδιάζονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Μπορεί τα στελέχη του υπουργείου Υγείας να βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές, ο σχεδιασμός όμως συνεχίζεται για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη νέα συνεργασία που θα υπάρξει με τους ιδιώτες γιατρούς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, η ομάδα που “τρέχει” τα σχέδια για την υλοποίηση της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχει ξεκινήσει να καταγράφει τα κενά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα σε ειδικότητες γιατρών.

Και αυτό διότι εδώ και χρόνια υπάρχουν περιοχές όπου συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών δε συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.
Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν για να αναγκάζονται να πληρώνουν τις επισκέψεις από την τσέπη τους.

Για τις περιπτώσεις αυτές επικρατεί προβληματισμός στο υπουργείο Υγείας, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
Γι αυτό και οι Τοπικές Μονάδες Υγείας αναμένεται με βάση τα σχέδια πάντα, να ενισχυθούν με τις ειδικότητες αυτές που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Σύγχυση με τον αριθμό των συμβάσεων

Στο μεταξύ νέα σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί στο υπουργείο Υγείας για τον αριθμό των συμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν από το Φθινόπωρο με ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Από τη μία η ηγεσία δηλώνει ότι θα μειωθεί ο αριθμός των συμβάσεων καθώς οι ανάγκες των πολιτών θα καλυφθούν από τις ΤΟΜΥ, ενώ από την άλλη δηλώνει ότι θα αυξηθούν.

Και αυτό διότι προς ώρας δεν έχει στηθεί το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.
Βέβαια τις απόψεις του για το σύστημα που επικρατεί σήμερα διατύπωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Απόψεις που δε δημοσιοποιήθηκα επίσημα από τον ΠΙΣ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr : «Στο στόχαστρο του υπ.Υγείας οι ιδιώτες γιατροί! Οι 5 αλλαγές που προωθούνται»

Πάντως ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός φάσκει και αντιφάσκει με το θέμα των συμβάσεων των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, από τη μία ανέφερε ότι η αντιπολίτευση του πρότεινε να στηριχθεί στους ιδιώτες γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο, ενώ από την άλλη δήλωσε ότι οι συμβάσεις θα αυξηθούν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός: «Η Αντιπολίτευση μας αντιπρότεινε το χρεοκοπημένο, κατά την άποψή μας, μοντέλο των συμβασιούχων, των συμβεβλημένων μάλλον γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό το μοντέλο δεν είναι αποτελεσματικό, δεν εξυπηρετεί τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο».

Όμως λίγο αργότερα ο Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι «θα αυξηθούν οι θέσεις των συμβεβλημένων γιατρών. Εμείς θέλουμε όσο είναι δυνατόν, να καλύψουμε μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας περισσότερες ανάγκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πονοκέφαλος στο υπ.Υγείας για τον οικογενειακό γιατρό! Όλο το παρασκήνιο

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Αυγουστιάτικο crash test για τους Διοικητές των Νοσοκομείων! Ξεκίνησε η αυτοαξιολόγησή τους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button