ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

«Επιδημία» ξυλοδαρμών κατά εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Την περασμένη Παρασκευή όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων διαδραματίστηκε άλλο ένα άγριο περιστατικό σε βάρος του προσωπικού του νοσοκομείου.

Το περιστατικό έγινε στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Συγκεκριμένα, ομάδα «συνοδών ασθενούς» εισέβαλαν στον χώρο των Επειγόντων, επιτέθηκαν και χτύπησαν τον υπάλληλο της εταιρίας φύλαξης που επιχείρησε να εμποδίσει την εισβολή στο γραφείο των ιατρών. Οι …εισβολείς συνέχισαν τη δράση τους και προπηλάκισαν ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που εκείνη την στιγμή αντιμετώπιζε βαρύ περιστατικό.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας τέτοια περιστατικά είναι συχνά με θύματα γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και το λοιπό προσωπικό αφού όπως τονίζει: «Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που βιώνουν συστηματικά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων κατά τη διάρκεια των οποίων τίθεται σε κίνδυνο η ζωή κι η αξιοπρέπεια των ασθενών αλλά και του προσωπικού.

Παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες μας για τα περιστατικά αυτά, λύση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου ούτε η αστυνομική Διεύθυνση της πόλης».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως η διοίκηση έχει λάβει μέτρα…ασπιρίνες καθώς ούτε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αλλά ούτε και η ιδιωτική εταιρεία φρούρησης έλυσαν το πρόβλημα καθώς στον τεράστιο χώρο του νοσοκομείου υπάρχουν μόλις δύο φύλακες.

Σημειώνουν μάλιστα: «Η διοίκηση οφείλει να δώσει άμεση λύση με την εκπόνηση σχεδίου για τη φύλαξη που θα περιλαμβάνει την παρουσία προσωπικού φύλαξης σε καθημερινή και εικοσιτετράωρη βάση σ’ όλους τους ορόφους του νοσοκομείου, ενισχυμένη παρουσία στις εισόδους του ΤΕΠ και στις δύο πύλες του ιδρύματος, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση του επισκεπτηρίου, η παρουσία του απαραίτητου αριθμού συνοδών και η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Μοναδική και σταθερή λύση είναι η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου και εκπαιδευμένου προσωπικού φύλαξης το οποίο μέσα από τη διαθεσιμότητα του 2014 στους νυχτοφύλακες, τις συνταξιοδοτήσεις και τις μηδαμινές προσλήψεις την τελευταία 10ετία έχει αποδεκατιστεί».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button