ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επιδημία οι παράνομες αποκλειστικές στα νοσοκομεία!

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), σε μεγάλο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν έξι αλλοδαπές γυναίκες, που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής, μετά από σχετική καταγγελία πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, το κλιμάκιο των αστυνομικών διενήργησε ελέγχους στο Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές γυναίκες (τρεις υπήκοοι Γεωργίας, δύο Αλβανίας και μία Μολδαβίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Όπως σημειώνεται μάλιστα από την αστυνομία, η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα «τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές».

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο, οι αποκλειστικές νοσοκόμες θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ η επιλογή τους από τους ασθενείς γίνεται βάση λίστας-επετηρίδας που υπάρχει στο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button