ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επιθέσεις σε ειδικευόμενους επειδή απεργούν!

Επεισόδια σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών και ιδιαιτέρως των ειδικευόμενων –κυρίως απειλητικά και λεκτικά- που κάνουν επισχέσεις για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους από εφημερίες, φαίνεται ότι καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι οι ειδικευόμενοι δέχονται απειλές προκειμένου να τρομοκρατηθούν και να διακόψουν τον αγώνα τους.
Όπως αναφέρει η Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, τα επεισόδια είναι πολλά το τελευταίο διάστημα και αφορούν σε απειλές σε βάρος των γιατρών για να σταματήσουν τις επισχέσεις. Κατά την ΑΡΣΙ στα νοσοκομεία που υπήρξαν κατακριτέες συμπεριφορές είναι: Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης, Φλέμιγκ, Ελπίς, Τζάνειο.

Η παράταξη «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σε ανακοίνωσή της καλεί τους ειδικευόμενους να που δέχτηκαν απειλητικές συμπεριφορές αλλά και όλους όσοι έχουν στοιχεία να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες στους ιατρικούς συλλόγους.

Όπως τονίζει ο Ευριπίδης Μπιλιράκης, Πρόεδρος Συντονιστικής επιτροπής και Αντιπρόεδρος ΙΣΑ: «η παράταξη θα φέρει το θέμα στο ΔΣ του ΙΣΑ και εάν αποδειχθεί ότι απειλήθηκαν νέοι γιατροί ειδικευόμενοι, μόνο και μόνο, επειδή ζητούν τα δεδουλευμένα πού τούς οφείλονται, θα πράξουμε τα αυτονόητα και οι υπεύθυνοι, θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα».

Να σημειωθεί πως στα επεισόδια σε βάρος των ειδικευόμενων γιατρών με βάση τις καταγγελίες, φέρονται να εμπλέκονται διοικητές, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά ακόμη και ορισμένοι γιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα του 2015: Απλήρωτος, με 36 ώρες εργασίας συνεχόμενες και ωρομίσθιο 2,9 ευρώ!

Επισχέσεις και κινητοποιήσεις «μπλοκάρουν» τα νοσοκομεία! Πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες;

Οι απλήρωτες εφημερίες «τρώνε» την κυβέρνηση! Στα χαρακώματα οι γιατροί

«Πρωταθλητές» στην επιστημονική μετανάστευση οι νέοι γιατροί ! Πόσοι έφυγαν και που πήγαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button