ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Επικίνδυνο σκεύασμα για τη στυτική δυσλειτουργία κυκλοφορεί και στην Ελλάδα! Οι προειδοποιήσεις του ΕΟΦ

Ένα σκεύασμα το οποίο προωθείτο στην αγορά ως φυσικό προϊόν και ως συμπλήρωμα διατροφής, στο οποίο μάλιστα περιγραφόταν πως περιέχει μόνο φυσικές ουσίες, εντόπισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Σε σχετική του προειδοποίηση προς τους πολίτες ο ΕΟΦ τονίζει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν περιέχει φυτικές πρώτες ύλες αλλά φαρμακευτικές ουσίες.

Πρόκειται για το σκεύασμα με την ονομασία «Natur caps» και χρήση για τη στυτική δυσλειτουργία το οποίο βρέθηκε μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, να περιέχει τις δραστικές ουσίες “Sildenafil, Tadalafil” oι οποίες ανήκουν στη κατηγορία ουσιών με φαρμακευτική δράση, χωρίς να αναγράφονται αυτές στην επισήμανση της συσκευασίας.

Οι συγκεκριμένες δραστικές ουσίες περιλαμβάνονται σε φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία τα οποία ανήκουν στη λεγόμενη «αρνητική λίστα» φαρμάκων, απαιτούνται γι’ αυτά δηλαδή ιατρικές συνταγές αλλά δεν αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΦ: «Το προϊόν αυτό παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής με φυτικές πρώτες ύλες. Η χρήση του αναφερόμενου μη εγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ».

Πάντως για άλλη μία φορά ο ΕΟΦ προειδοποιεί για τις αγορές σκευασμάτων μέσω ίντερνετ, δεδομένου ότι πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν τόνοι «μαϊμού» φαρμάκων. Οι αδίστακτοι διακινητές μάλιστα δε διστάζουν να προωθήσουν και πλαστά αντικαρκινικά φάρμακα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Γέμισε πλαστά αντικαρκινικά φάρμακα το ίντερνετ! Σαρώνουν την ελληνική αγορά οι αρχές»

Γι αυτό και ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι: «η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος τα αντιβιοτικά χωρίς συνταγή! Τι ζητά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Έρχονται τα πρώτα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα! Που δόθηκαν οι άδειες

Αυστηρή προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνα ομοιοπαθητικά φάρμακα! Ποια είναι τα ύποπτα

Έρχεται ηλεκτρονική ειδοποίηση για να λαμβάνουν οι ασθενείς τα φάρμακά τους! Πότε θα ξεκινήσει

Αυστηρές οδηγίες ΕΟΦ για περιορισμό αντιβιοτικών που προκαλούν παρενέργειες! Ποια είναι ύποπτα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button