ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επικουρικοί γιατροί: Αναζητείται λύση για παράταση θητείας!

Λύση για παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο Βασίλης Κικίλιας έχει αναθέσει σε ειδική ομάδα μαζί με νομικούς να επεξεργαστεί σχέδιο ώστε να παραταθεί η θητεία του επικουρικού ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Κρίνεται άλλωστε σκόπιμο καθώς εάν απομακρυνθούν αυτή τη στιγμή και οι επικουρικοί γιατροί, θα αδειάσουν τα νοσοκομεία, λόγω της γενικότερης έλλειψης προσωπικού.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το ελεγκτικό συνέδριο δεν εγκρίνει τους μισθούς πέραν των 24 μηνών, τόσο για τους γιατρούς όσο και για το προσωπικό λόγω σχετικού νόμου.

Αποτέλεσμα όμως είναι να δημιουργούνται σοβαρά κενά στο ΕΣΥ, ενώ πολλοί επικουρικοί γιατροί αναγκάζονται να αποχωρούν από το σύστημα άρον άρον.
Τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ) έχουν ζητήσει κατά καιρούς να δοθεί οριστική λύση με τους επικουρικούς γιατρούς με την πρόσληψη τους σε μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ, αλλά πριν ώρας οι θέσεις που έχουν καθορισθεί και από τη νέα κυβέρνηση είναι συγκεκριμένες. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα σχέδια: «Κικίλιας: Πόσες προσλήψεις γιατρών θα γίνουν στα νοσοκομεία! Τι είπε στην ΕΙΝΑΠ»

Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Πάντως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ) τους διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν γιατί τους έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία, ενώ αναζητά φόρμα για να λυθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζονται προσλήψεις σε χειρουργεία και εντατικές! Όλες οι λεπτομέρειες

Πόσα ιδιωτικά ιατρεία υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα! Τι θα γίνει με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Οικογενειακός γιατρός: Ετοιμάζεται νέο σχέδιο! Όλες οι πληροφορίες

ΠΟΕΔΗΝ: Σφαγή από το ΑΣΕΠ για 1200 επικουρικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button