ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επικουρικοί γιατροί: Προσοχή στις αλλαγές των συμβάσεων! Οι προειδοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ) υπάρχει ενημέρωση από διάφορα νοσοκομεία της χώρας, όπου επικουρικοί γιατροί καλούνται να διαφοροποιήσουν τις συμβάσεις τους, να υπογράψουν νέες στις οποίες θα δέχονται να πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, εκπρόσωπο Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, όσοι υπέγραψαν αυτές τις συμβάσεις δεν έχουν πληρωθεί εδώ και δύο μήνες.

Ο κ.Παπανικολάου σημειώνει πως δε θα πρέπει να δέχονται οι επικουρικοί γιατροί τις αλλαγές στις συμβάσεις τους και συμπληρώνει: «Πληθαίνουν οι αναφορές πως υπηρεσίες (γραφεία προσωπικού) σε όλη την χώρα καλούν συναδέλφους επικουρικούς επιμελητές που είχαν προσληφθεί εντός του 2016
με θητεία 3ετή ή 2ετή, να υπογράφουν έγγραφο δήλωσης όπου αναγράφεται πως Ο/Η ΙΔΙΟΣ/Α ο/η γιατρός ( ! ) ζητά με ΔΙΚΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ πρωτοβουλία ( !! ) την αλλαγή της σύμβασης που υπέγραψαν πέρσι ώστε από δω και πέρα η μισθοδοσία τους να γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Επίσης υπάρχουν αναφορές πως συνάδελφοι που υπέγραψαν το παραπάνω έγγραφο ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εδώ και 2 ή και παραπάνω μήνες».

Μάλιστα σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ όσοι επικουρικοί γιατροί δε δέχτηκαν να υπογράψουν την αλλαγή της σύμβασής τους, οι υπηρεσίες υποχώρησαν.

Ο Γ.Γ.της ΟΕΝΓΕ: «Καλώ όλους/όλες τους/τις συναδέλφους επικουρικούς 3ετούς/2ετούς θητείας που δέχονται τέτοιες «απαιτήσεις» από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων τους να ΜΗΝ υπογράφουν και να επικοινωνούν άμεσα με την αντίστοιχη Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στην οποία υπάγονται, καθώς και με την ΟΕΝΓΕ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button