ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Με διαδικασίες εξπρές επιδιώκει η κυβέρνηση να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεδομένων και δεσμεύσεων του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε άλλωστε δημοσίως πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις 4500 εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Κι επειδή μετά τις δηλώσεις και του πρωθυπουργού η κυβέρνηση επιδιώκει να μη φανεί ασυνεπής, εξετάζει τη διαδικασία αλλά και το χρόνο που απαιτείται για την πρόσληψη του προσωπικού.
Είναι ενδεικτικό ότι σχεδιάζεται μια νέα διαδικασία που θα μειώσει το χρόνο μέσω ΑΣΕΠ ώστε να τοποθετηθούν στο ΕΣΥ σε πρώτη φάση όσοι είναι επιτυχόντες και βρίσκονται σε αναμονή.

Βέβαια κατά τη ΝΔ οι προσλήψεις των 4500 ατόμων είναι μνημονιακή υποχρέωση, ανεξάρτητα βέβαια εάν δεν είχαν προωθηθεί νωρίτερα.

Ο υπουργός Υγείας πάντως Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανδρέας Ξανθός θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν και με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Στόχος να βρεθεί η φόρμουλα για άμεση πρόσληψη του προσωπικού σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και μονάδες υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button