ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επιστρέφουν οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ με… δικαστική βούλα! Όλη η απόφαση

Αναλυτικότερα με δικαστική απόφαση (1217/2016) που δημοσιεύτηκε χθες, 13 Ιουλίου το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε 187 απολυμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ (1η ΥΠΕ). Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1009/2016 του ιδίου Δικαστηρίου με την οποία είχαν δικαιωθεί άλλοι 36 απολυμένοι ιατροί (1η ΥΠΕ).

Έτσι, όλοι οι απολυμένοι ιατροί της 1ης ΥΠΕ, που προσέφυγαν δικαστικά (συνολικά 223) δικαιώθηκαν και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι την έκδοση απόφασης του Εφετείου. Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  του HelathReport.gr: Αλλάζουν τα πάντα στην ΠΦΥ! Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται για αποφάσεις επί τακτικών αγωγών και όχι ασφαλιστικών μέτρων. Ήδη η νομολογία που έχει σχηματιστεί είναι πάγια.

Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ «καλούμε το Υπουργείο Υγείας να λάβει υπόψη το γεγονός αυτό στη νομοθετική πρωτοβουλία που προτίθεται να λάβει, και να παραλείψει την απαράδεκτη προϋπόθεση παραίτησης των γιατρών από όλες τις υπέρ αυτών εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, που έχει περιλάβει στην παρ. 4ββ του άρθρου 28 του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία, ώστε να ενισχυθούν οι Μονάδες της ΠΦΥ που διαλύονται καθημερινά και απερίσπαστοι να εργαστούμε όλοι οι γιατροί για το καλό της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα κάνει το υπ.Υγείας με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο

Π.Κουρουμπλής στο HealthReport.gr: «Πως θα λύσουμε το θέμα με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button