ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: Μας εκφοβίζει η Διοίκηση επειδή απεργήσαμε!

Όπως επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ: «Θέλουμε να καταγγείλουμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου έξω από την Βουλή για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10 στο γραφείο του.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει την δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού».

Η διγλωσσία υπουργού αναπληρωτή υπουργού

Κατά τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή «μας κατηγόρησε ότι κακώς προχωρήσαμε σε κινητοποίηση γιατί δεν υφίσταται πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ αλλά αυτή η τροπολογία θα ισχύει μόνο σε έκτακτη ανάγκη.

Βέβαια στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Βουλή, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι αντίθετοι σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες εφ’ όσον χρειαστεί».

Όμως σύμφωνα με τους εργαζόμενους φαίνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διαφοροποιείται από τη θέση αυτή και φαίνεται ότι είναι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ.

«Αντιθέτως ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη διαφοροποιήθηκε επί της τροπολογίας. (Υπάρχει έλλειψη συντονισμού τελικά ή γίνεται κάτι εσκεμμένα;» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Προκειμένου να αντιδράσουν σε αυτές τις τακτικές οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν Έκτακτη Γενική Συνέλευση καθώς όπως τονίζουν: «Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες από πλευράς Διοίκησης και προσώπων που χρησιμοποιεί ως συνεργάτες της για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας με διάφορους τρόπους ώστε να μην ενοχλείται το Υπουργείο Υγείας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΕΚΑΒ».

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αθηνών καλεί όλους τους εργαζόμενους την Τετάρτη 26-10 και ώρα 9 :00 στο αμφιθέατρο της Κ.Υ σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με παράλληλη στάση εργασίας από 09:00-12:00.

Επίσης, το Σωματείο καλεί τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση για να δοθεί μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στους εργαζόμενους αλλά και μήνυμα προς το Υπουργείο και την Διοίκηση ότι «το φρόνημα των εργαζομένων δεν κάμπτεται με προσπάθειες εκφοβισμού διότι οι συνάδελφοι στο ΕΚΑΒ αγωνίζονται μόνο για δίκαια αιτήματα και πραγματικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά στον χώρο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασθενοφόρο το… ωραίο αγροτικό! Πως μεταφέρονται οι ασθενείς στα νησιά

ΕΚΑΒ: «Κλείνουν» το στόμα των συνδικαλιστών με μεταθέσεις! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Δείτε την εντυπωσιακή διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας! (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο: Εξαφάνισαν ιστορικές ΦΩΤΟ από το ΕΚΑΒ! Ανάστατοι οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button