ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ κατά υπ.Υγείας: “κάνετε ότι το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ”! Καταγγελίες φωτιά

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ότι ο υπουργός Υγείας σκοπίμως εγκαταλείπει και δεν αναδιοργανώνει το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Υγείας παρά τις αντίθετες τοποθετήσεις του.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ μιλούν για απραξία καθώς όπως σημειώνουν:
“Οι πράξεις και όχι τα λόγια αποδεικνύουν τις προθέσεις του κάθε ανθρώπου. Στην δική σας περίπτωση κ. Ξανθέ ,οι πράξεις η μάλλον η απραξία σας, αποδεικνύει τις προθέσεις σας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Βγήκατε στην τηλεόραση και κάνατε δηλώσεις για προσλήψεις και στην ΠΦΥ το 2016 μέσω ΕΣΠΑ. Μειώνετε εμάς τους εργαζόμενους και όλους τους Έλληνες, αντιμετωπίζοντάς μας σαν ιθαγενείς που τους μοιράζεις καθρεφτάκια και χαντρούλες.”

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ενώ έχουν κάνει εδώ και καιρό ανέξοδες προτάσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η ηγεσία του υπουργείου αδρανεί.

Αντί αυτού, επισημαίνουν ότι γίνονται μετακινήσεις προσωπικού άρον άρον με χαρακτηριστικό παράδειγμα την 2η Υγειονομική Περιφέρεια: “Έχετε δώσει το ελεύθερο στους διοικητές των ΥΠΕ να μεταφέρουν το προσωπικό των Μονάδων Υγείας ασύστολα στα νοσοκομεία, χωρίς καν να το χρειάζονται πολλές φορές. Κάποιοι υποδιοικητές περιφερειών δηλώνουν ευθαρσώς ότι πήγαν σ αυτή την θέση για να μας κλείσουν και να μας πάνε στα νοσοκομεία.

Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ δημιουργεί επιτροπή πρωτοβάθμιας – (έτσι δήλωσε)- από γιατρούς του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, (αλήθεια η πρωτοβάθμια δεν έχει επιστήμονες;) οι οποίοι περιδιαβαίνουν και επιλέγουν προσωπικό από τι μονάδες μας και τους μεταφέρει μετά ο κ. Διοικητής στο ΑΤΤΙΚΟΝ! Αυτό είναι εν γνώσει σας και ούτε παρατήρηση δεν του κάνατε” καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι σκοπίμως δεν ενισχύονται τα εργαστήρια ώστε οι ασθενείς να καταλήγουν στον ιδιωτικό τομέα.

“Δεν τους υποχρεώνετε να κάνουν επέκταση συμβάσεων βάσει του ν.4316/2014 (δες 5η ΥΠΕ) ώστε να δουλέψουν τα εργαστήρια των Μονάδων, για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους που κάθε μέρα όλο και περισσότερο φτωχοποιούνται χάρη και στην δική σας κυβέρνηση. ”

Οι εργαζόμενοι καταλήγουν μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία του υπουργείου πράττει ότι και οι προηγούμενοι βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις δημόσιες μονάδες του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ).

“Κύριε υπουργέ οι πράξεις σας αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν έχετε σκοπό να χτίσετε Πρωτοβάθμια Υγεία στην χώρα αλλά έχετε αναστείλει και την ήδη υπάρχουσα λειτουργία της. Σπρώχνετε τον λαό στα ιδιωτικά συμφέροντα, ότι δηλαδή καταγγέλλατε σαν αντιπολίτευση, φροντίζετε να το πραγματώσετε σαν κυβέρνηση. Ότι δήλωνε ευθαρσώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εσείς το κάνετε εμμέσως και στα μουλωχτά!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρον άρον ξανά μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία στα νησιά! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Απίστευτο: Προεκλογικές μετακινήσεις προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Στον αέρα οι εξετάσεις για το Aids

Μόνο στο HealthReport.gr: Δείτε ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις του «τροϊκανού» Καρόνε στην Υγεία!

Από τον Πειραιά στη…Λέρο! Μετακινήσεις εξπρές γιατρών για να καλυφθούν τα κενά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button