Πολιτική Υγείας

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού για τα «φακελάκια»: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πως αντιδρούν στη σύλληψη

«Όχι μόνο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και απαιτούμε πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση, αλλά και εκτιμάμε ότι το «φακελάκι» στο χώρο της υγείας δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών – και των υπόλοιπων υγειονομικών – που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες» σημειώνει ο επικεφαλής του Σωματείου των Εργαζομένων γιατρός Ηλίας Σιώρας.

Το Σωματείο εκφράζει την αντίθεσή του στη γενικοποίηση των κατηγοριών καθώς αναφέρει ότι: «Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία.

Η έκταση που παίρνει δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα υγείας»!
Βέβαια οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό λένε και το αυτονόητο ότι το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό. Κάτι που άλλωστε γνωρίζουν όλοι αλλά δεν το παραδέχονται δημοσίως.

Όμως αποσαφηνίζουν: «Σε καμιά περίπτωση οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται απ΄τον ασθενή».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button