ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εργαζόμενοι Παν.Νοσοκομείο Λάρισας: Στο τέλος του 2017 οι προσλήψεις στα νοσοκομεία και όχι τώρα!

Όπως εξηγεί το Σωματείο των Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, με αφορμή την κατανομή των 1.538 θέσεων προσωπικού για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ που απεστάλη από το Υπ. Υγείας στο Α.Σ.Ε.Π. για προκήρυξη, το νέο προσωπικό θα φθάσει στα νοσοκομεία το 2017.

Ειδικότερα όπως σημειώνει το Σωματείο: «Από την κατανομή προκύπτει, ότι 745 θέσεις θα καλυφθούν από κυλιομένους πίνακες των προηγούμενων προκηρύξεων (4Κ και 5Κ/2015), ενώ οι υπόλοιπες 793 με νέες αιτήσεις και επιλογή από το Α.Σ.Ε.Π..

Συμπερασματικά ακόμα και αν το Α.Σ.Ε.Π. προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των θέσεων, ο χρόνος, που το προσωπικό θα φτάσει στις Μονάδες Υγείας στην πρώτη περίπτωση (από κυλιόμενους πίνακες) δεν αναμένεται να είναι νωρίτερα από τους πρώτους μήνες του 2017».

ΕΚΑΒ

Οι περίπου μισές θέσεις από αυτές που απέστειλε στο ΑΣΕΠ το υπουργείο Υγείας δεν αναμένεται να καλυφθούν πριν το τέλος του 2017 κατά τους εργαζόμενους.

«Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τις υπόλοιπες 793 θέσεις, όπου θα απαιτηθούν νέες αιτήσεις και επιλογή από το Α.Σ.Ε.Π., γεγονός, που παραπέμπει χρονικά την πρόσληψή τους στα Νοσοκομεία μετά το καλοκαίρι του 2017.»

νοσοκομεία 3

Να σημειωθεί ότι αντιδράσεις για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις έχουν εκφραστεί εντόνως και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία μάλιστα επισημαίνει ότι ουδέποτε είχαν προγραμματισθεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2016 αφού δεν υπήρχε καν το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button