ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εργαστηριακοί γιατροί: Αυξήστε τώρα τα χρήματα για εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ, αφανιζόμαστε!

Μετά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους Συνδέσμους που εκπροσωπούν τα μικρά ιατρεία, τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, και οι Κλινικοεργαστηριακοί γιατροί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), περνούν στην αντεπίθεση.

Μιλούν για αφανισμό του κλάδου εάν δεν αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Και αυτό διότι την κάθε υπέρβαση του προϋπολογισμού, θα καλούνται οι ίδιοι να επιστρέφουν τα χρήματα στο σύστημα υγείας με τη μορφή του claw back.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ διαφήμισαν δεόντως ότι θα παρέχουν επιπλέον στους ασφαλισμένους 86 διαγνωστικές εξετάσεις με την κάλυψη του οργανισμού, χωρίς όμως να αυξήσουν τα σχετικά κονδύλια.

Ότι επιπλέον κοστίσουν οι εξετάσεις αυτές, τα σπασμένα θα τα πληρώσουν οι γιατροί, τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά για τις παροχές με …ξένα κόλλυβα: «Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Καλύπτουν δωρεάν εξετάσεις στους ασθενείς σε βάρος μας! Όλο το παρασκήνιο»

Γι αυτό όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ): «Η όποια νέα κοστολόγηση εξετάσεων πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ή πληρωμή τους από ανεξάρτητο νέο κωδικό στον οποίο θα μεταφερθούν αδιάθετα χρήματα του ΕΟΠΥΥ, εκτός των ήδη υπαρχόντων κωδικών για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις ύψους 302.000.000 ευρώ και 26.100.000 ευρώ αντίστοιχα.

Κάθε άλλη ενέργεια θα είναι καταστροφική για τα εργαστήρια και ιατρεία και όσοι είναι δημιουργοί τέτοιων σχεδίων ας αναλογιστούν την ευθύνη που αναλαμβάνουν έναντι των ιατρών που αφανίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες νέες προληπτικές εξετάσεις θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ;

Σε νευρική κρίση εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά για το κούρεμα των εξετάσεων!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button