Ειδήσεις Υγείας

Ερεθισμοί και εξανθήματα στις μασχάλες: Απλά βήματα για άμεση ανακούφιση

Οι ερεθισμοί και τα εξανθήματα στις μασχάλες είναι μια άκρως ενοχλητική κατάσταση.Τις περισσότερες φορές προκαλούν φαγούρα και πόνο και σχεδόν πάντα συνοδεύονται από αίσθηση καψίματος και γενική δυσφορία.

Οι πιο συχνές αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό είναι:

Ξυραφάκια

Όταν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι στο σημείο αυτό για αποτρίχωση είναι δυνατόν να δημιουργηθούν κοψίματα ή πολύ μικρές ουλές στο δέρμα, προκαλώντας φλεγμονή, ενώ το αποσμητικό και ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα

Όταν η θεροκρασία ανεβαίνει

Το εξάνθημα λόγω της θερμοκρασίας συμβαίνει όταν οι αγωγοί του ιδρώτα μπλοκάρονται και ο ιδρώτας συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα, προκαλώντας μια επώδυνη φλεγμονή. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να μην ασκείστε υπερβολικά και να φοράτε φαρδιά ρούχα από πορώδες ύφασμα. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε πούδρες, κρέμες ή αλοιφές για το δέρμα σας, επειδή ευνοούν το κλείσιμο των πόρων/αγωγών του ιδρώτα.

Τριβή

Η διαρκής τριβή του ευαίσθητου δέρματος της μασχάλης με τα ρούχα ή/και με τα πλευρά είναι ακόμα μια αιτία δημιουργίας ερεθισμών σε εκείνο το σημείο.

Αντιμετώπιση

Εκτός από τις θεραπείες, δείτε τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τη φλεγμονή, τη φαγούρα, την ερυθρότητα και τον πόνο!

Επιθέματα πάγου: Εφαρμόστε πάγο τυλιγμένο σε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα για να μειωθεί ο κνησμός (φαγούρα)

Απλώστε στην πληγείσα περιοχή βιταμίνης Ε, Aloe Vera και έλαιο από δέντρο τσαγιού για να απαλύνετε και να μειώσετε τη φλεγμονή.

Φορέστε φαρδιά ρούχα από φυσικές ίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολικός νεφρού: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουν!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button