Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Ερεθισμοί στις μασχάλες: Γιατί εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται;

Οι ερεθισμοί στις μασχάλες κυρίως όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι ένα συχνό πρόβλημα που βασανίζει άνδρες και γυναίκες. Και αυτό γιατί η περιοχή αυτή είναι ένα άκρως ευαίσθητο σημείο που απαιτεί ειδική περιποίηση. Έτσι την Άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι πολλοί είναι εκείνοι που υποφέρουν από κοκκινίλες αλλά και από την αίσθηση του “καψίματος” λόγω ερεθισμού στην μασχάλη.

Δείτε τις συνηθέστερες αιτίες που ενοχοποιούνται για το πρόβλημα αυτό.

Ξυραφάκια

Τα ξυραφάκια μπορεί να δημιουργήσουν κοψίματα προκαλώντας φλεγμονή, ενώ το αποσμητικό σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα.
Για να αποφύγετε τη μόλυνση χρησιμοποιήστε πριν κάποια κρέμα ξυρίσματος για να αποφύγετε τον ερεθισμό..

Ανεβαίνει ο .. υδράργυρος

Ένας τρόπος για να αποφευχθεί το εξάνθημα από την ζέστη είναι  να φοράτε φαρδιά ρούχα από πορώδες ύφασμα. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε πούδρες, κρέμες ή αλοιφές για το δέρμα σας, επειδή ευνοούν το κλείσιμο των πόρων/αγωγών του ιδρώτα.

 

 

 

 

 

Τριβή

Η διαρκής τριβή του ευαίσθητου δέρματος της μασχάλης με τα ρούχα ή/και με τα πλευρά είναι ακόμα μια αιτία δημιουργίας ερεθισμών σε εκείνο το σημείο. Η τριβή, σε συνδυασμό με τη θερμότητα και την υγρασία, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Ταυτόχρονα είναι πιθανό να αναπτυχθούν μύκητες και βακτήρια από τον ιδρώτα.

Προσοχή στα αλλεργιογόνα

Αν υποψιάζεστε ότι τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος σας προκαλούν εξάνθημα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε είναι να εντοπίσετε την ουσία που σας ενοχλεί και να διακόψετε τη χρήση της. Στην περίπτωση που  τα συμπτώματα επιμένουν καλό είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόταση: Πότε να ανησυχήσετε;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button