ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εσπευσμένα στο πειθαρχικό η υπόθεση του γιατρού με το φακελάκι από τον Ευαγγελισμό!

Με διαδικασίες εξπρές παραπέμπεται τώρα στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου υγείας η υπόθεση του καρδιοχειρουργού που φέρεται να πιάστηκε να παίρνει φακελάκι στον Ευαγγελισμό, με εντολή του υπηρεσιακού υπουργού υγείας.

Ειδικότερα ο γιατρός που επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, μετά από λήξη του κρίσιμου χρονικού διαστήματος τους ενός χρόνου, θα δώσει τώρα μετά το σάλο που προκλήθηκε, εξηγήσεις στα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Υγείας.
Η διαδικασία προωθείται με διαδικασίες εξπρές έπειτα από παρέμβαση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας.

Όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο, δεν εξετάσθηκε νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, δεδομένου ότι ενέπιπτε και στην αρμοδιότητα του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου υγείας.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε κανονικά τον περασμένο Ιούλιο χωρίς όμως να συμπεριλάβει την υπόθεση του καρδιοχειρουργού, τη στιγμή μάλιστα που ο ασθενής φέρεται να έχασε τη ζωή του εξαιτίας της καθυστέρησης να μπει στο χειρουργείο καθώς δεν έδινε το φακελάκι.

Η συγκεκριμένη…παράλειψη προκάλεσε εντύπωση και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση λένε οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr. Μάλιστα παράγοντες του υπουργείου Υγείας τόνιζαν ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας έδωσε εντολή να εξετασθεί κάθε πτυχή αυτής της παράλειψης ώστε να ενημερωθεί σχετικά και ο νέος υπουργός Υγείας που θα αναλάβει μετά τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ την αποκάλυψη  που είχε κάνει το HealthReport.gr ότι επιστρέφουν οι επίορκοι γιατροί στο ΕΣΥ τον περασμένο Ιουνίο, αποκάλυψη που είχε προκαλέσει τη…διάψευση του Γ.Κατρούγκαλου στο νόμο του οποίου στηρίχθηκαν οι επίορκοι γιατροί και επιστρέφουν στα νοσοκομεία: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες».

Δείτε ΕΔΩ και τον πανικό που είχε προκαλέσει στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα να εκδώσει κατ επείγουσα διάψευση ο τότε υπουργός Γ.Κατρούγκαλος: “Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου”

Πάντως με αντίστοιχα γρήγορες διαδικασίες αναμένεται να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό και οι άλλες υποθέσεις των επίορκων γιατρών που επιστρέφουν στο ΕΣΥ επειδή έληξε το χρονικό διάστημα που δίδεται από το νόμο. Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr η εντολή περιλαμβάνει την εξέταση όλων των υποθέσεων αυτών ώστε να περάσουν επίσης με διαδικασίες εξπρές από το πειθαρχικό του υπουργείου Υγείας.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη πάντως από το υπουργείο Υγείας αποδίδεται η επαναφορά του γιατρού στο Νοσοκομείο, στην υποχρέωση της Διοίκησης να εκδώσει διαπιστωτική πράξη λόγω του νόμου. Σημειώνεται χαρακτηριστικά: “σύμφωνα με την ως άνω διάταξη του άρθρου 16 του Ν.4332/2015 σε κάθε περίπτωση η 15-9-2015 αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για την επάνοδο των υπαλλήλων που τέθησαν στο καθεστώς αναστολής άσκησης καθηκόντων σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη της παρ. 8 του άρθρου 3 του Ν. 4325/15 και συνεπεία των ανωτέρω εκδόθηκε η ως άνω υπ’ αριθμ. πρωτ. Α2α/ΕΜΠ/1768/11-9-2015 διαπιστωτική πράξη επανόδου του ιατρού στα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι η πειθαρχική υπόθεση του ιατρού εκκρεμεί προς εκδίκαση στο ανωτέρω Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο με απόφασή του είτε θα τον απαλλάξει είτε θα του επιβάλλει πειθαρχική ποινή.

Αντιθέτως , η θέση του ιατρού σε δυνητική αργία αποτελεί διοικητικό μέτρο για το οποίο το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει. Διευκρινίζεται ότι η επαναφορά του γιατρού στα καθήκοντά του αποτελεί υποχρέωση της Διοίκησης λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας και δεν αποτελεί πράξη αθώωσής του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος από την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Η αποκάλυψη του HealthReport.gr και η διάψευση Κατρούγκαλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button