Πολιτική Υγείας

ΕΣΥ αλά…γερμανικά! Τι υπέγραψε ο υπουργός Υγείας με τους Γερμανούς;

 

Μπορεί οι περισσότεροι Έλληνες σε περίοδο μνημονίων να ακούνε Γερμανία και να τους …σηκώνεται η τρίχα, αλλά αυτό δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.
Άλλωστε εμφανίζεται χαρούμενος επειδή κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη χρήση του γερμανικού συστήματος χρέωσης στα νοσοκομεία. Μια συμφωνία που υπεγράφη επί γερμανικού εδάφους.

 

Έτσι οι Έλληνες θα νοσηλεύονται σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία στα οποία οι χρεώσεις στα Ταμεία αλλά και γενικότερα θα βγαίνουν με ένα λογιστικό πρότυπο γερμανικό.
Το ΕΣΥ θα στηρίζεται πλέον στα Γερμανικά νοσήλεια DRG’s.

 

Άγνωστο βέβαια παραμένει πόσο θα τα πληρώσουμε αυτά τα λογιστικά πρότυπα αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο για το σχέδιο για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η Ελλάδα κατέβαλε επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη κοντά στα 14 εκατ. ευρώ.

 

Και ο Μάκης Βορίδης είναι τόσο χαρούμενος για την επίτευξη της συμφωνίας που δήλωσε από γερμανικού εδάφους ότι με την εισαγωγή και ανάπτυξη των DRG στην Ελλάδα, με την ίδρυση της Εταιρείας Συστήματος Αποζημίωσης Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ) «δίνεται η δυνατότητα, βάσει του γερμανικού προτύπου, για μία αξιόπιστη και έγκυρη αποτύπωση του κόστους των νοσοκομείων με στόχο την δίκαιη και ισότιμη κατανομή των οικονομικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

 

Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο η τακτοποίηση των οικονομικών των νοσοκομείων στην βάση της καθολικής και παγκόσμιας καλής πρακτικής των DRG προς όφελος των ασθενών αποτελεί θεμελιώδη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button