ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΣΥ: Για διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα! Σε ποια δημόσια νοσοκομεία θα ισχύσει

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στον ιδιωτικό τομέα, σε διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, θα μπορούν σύντομα να κάνουν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις οι ασθενείς που θα επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία. Τουλάχιστον αυτό σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε: «Κικίλιας: Έγιναν παρατυπίες στις προσλήψεις στα ΤΕΠ! Τι δήλωσε»

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο που μελετάται στην οδό Αριστοτέλους, θα ερευνηθούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία για να διαπιστωθεί σε πόσο χρόνο εξυπηρετούν τους ασθενείς για μία διαγνωστική εξέταση όπως μαγνητική ή αξονική τομογραφία.

Στις περιπτώσεις εκείνες όπου ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος, θα συνάπτεται σύμβαση συνεργασίας με ιδιωτικά κέντρα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν με παραπεμπτικό και χωρίς συμμετοχή για τις διαγνωστικές εξετάσεις τους.
Στόχος είναι να εξυπηρετούνται άμεσα οι πάσχοντες ώστε να μην καθυστερούν και οι θεραπείες τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

διαγνωστικά κέντρα

Το εγχείρημα πάντως αναμένεται να ξεκινήσει από το «Αττικόν» όπου παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις, αφού η αναμονή μπορεί να διαρκεί και μήνες.
Να σημειωθεί ότι η μείωση του χρόνου για μία εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο θα αποτελεί και βασικό κριτήριο αξιολόγησης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ήδη -όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr – έχει ξεκινήσει μία πρώτη βολιδοσκόπηση για τη συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, ενώ επιδιώκεται μέσω διαπραγματεύσεων να επιτευχθεί η πιο συμφέρουσα τιμή για το ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέα συμφωνία ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές για κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής! Όλα τα αγκάθια

Υπουργείο Υγείας: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για φάρμακα, clawback, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ, ΕΟΠΥΥ και κάπνισμα

Έρχεται σύστημα αξιολόγησης των κλινικών στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button