ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΣΥ: Τελικά πόσοι επίορκοι γιατροί τιμωρούνται για τα «φακελάκια»; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Και για του λόγου του αληθές μόνο τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες ασθενείς υπολογίζεται ότι αναγκάστηκαν να δώσουν φακελάκι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο γιατροί, ο ένας ιδιώτης και ο άλλος του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ που έπεσαν στη τσιμπίδα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Στη φάκα της αστυνομίας δύο γιατροί για φακελάκι…100 ευρώ!

Άραγε πόσοι επίορκοι γιατροί τιμωρούνται κάθε χρόνο;

Το φαινόμενο με τα φακελάκια στο ΕΣΥ δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο αφού  έχει απασχολήσει κατά καιρούς, όλους τους υπουργούς υγείας, που έχουν καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα στην οδό Αριστοτέλους και κανείς δεν έδωσε ποτέ λύση. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι οι επίορκοι γιατροί που τιμωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστοι.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, οι γιατροί “επιστρέφουν” στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια καθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.

Μάλιστα σε κάποια νοσοκομεία τα συμβούλια δεν συγκαλούνται… ποτέ, και με την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, ο επίορκος επανατοποθετείται αυτοδικαίως.

Ενδεικτική ήταν η περίπτωση γιατρού  από το νοσοκομείου Καρπενησίου που επέστρεψε στη θέση του αν και συνελήφθη να παίρνει φακελάκι βάση του περίφημου νόμου Κατρούγκαλου.Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γίνει: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ζει και βασιλεύει

Τη στιγμή που οι πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη μέσα στα δημόσια νοσοκομεία παίρνοντας ελάχιστες αμοιβές και τις περισσότερες φορές κουρεμένες με το νέο μνημόνιο, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες των ανήμπορων ασθενών.

Εξάλλου  το φαινόμενο του χρηματισμού και σε καιρό κρίσης δε φαίνεται να έχει μειωθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ πληρώνουν χρυσές τις υπηρεσίες Υγείας περισσότερο από άλλους εύπορους Ευρωπαίους Πολίτες ακριβώς επειδή δίνουν φακελάκια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός το συμπέρασμα άλλων ερευνών οι οποίες αναφέρουν ότι τα ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα αφού οι ασθενείς φοβούνται να το δηλώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button