ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προωθείται η «3ετης εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική», καθώς ήδη το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) ετοιμάζει τις αλλαγές στις ειδικότητες των νέων γιατρών.

Στο πλαίσιο των αλλαγών στις ειδικότητες θα οργανωθεί μία ενιαία εκπαίδευση για όλους τους ειδικευόμενους γιατρούς, αφού σήμερα κάθε κλινική που δίνει ειδικότητα ακολουθεί ουσιαστικά το δικό της πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει κοινή «γραμμή» στην εκπαίδευση των νέων γιατρών.

Αποτέλεσμα είναι κάποιοι ειδικευόμενοι να ευνοούνται και κάποιοι όχι. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές που προωθούνται: «Με διαδικασίες εξπρές το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες».

Οι νέοι γιατροί που θα εκπαιδευτούν στη επείγουσα ιατρική αναμένεται να στελεχώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ η εκπαίδευσή τους θα είναι συνεχείς αφού αναμένεται να προσδιοριστούν ειδικά προγράμματα για όλο τον εργασιακό τους βίο ώστε να είναι ενημερωμένοι για όλες τις νεότερές εξελίξεις.

Το νομοσχέδιο πάντως για τις αλλαγές στις ειδικότητες πρόκειται να προωθηθεί στη βουλή το αργότερο έως το τέλος του χρόνου καθώς αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμες οι Ομάδες Εργασίας για αλλαγές σε 45 ειδικότητες! Τι θα εισηγηθούν

Έρχεται μείωση των εξειδικευμένων γιατρών με τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι πληροφορίες

Άρχισαν τα όργανα για τις ειδικότητες! Ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση! Τι εντολές έδωσε το υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button