ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ετοιμάζεται το νέο ΠΕΔΥ! Πότε ξεκινούν τα 4 πιλοτικά νέα κέντρα

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ βρίσκεται στην τελικά του φάση και στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να είναι έτοιμο. Άλλωστε μπαίνουν οι τελικές πινελιές στο νομοσχέδιο, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών ρυθμίζονται και τα θέματα των μετακινήσεων του προσωπικού.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, ο σχεδιασμός και το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνει εθελούσια κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα κενά. Αντίστοιχη κινητικότητα θα υπάρξει και στο ΠΕΔΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

ΠΕΔΥ

Μπορεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας να είναι έτοιμο προς τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα ψηφιστεί στη Βουλή. Εξάλλου στο νομοσχέδιο αναμένεται να ενταχθούν και άλλες τροπολογίες διαφορετικών υπουργείων κατά τη συνήθη τακτική.

Πάντως τα 4 πιλοτικά νέα ΠΕΔΥ αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2017.
Ήδη ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός επισκέφθηκε ένα από τα πιλοτικά νέα κέντρα του ΠΕΔΥ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αλλαγών αλλά και για να ενημερώσει τους αρμοδίους.

Μετακινήσεις γιατρών

Η αρχή των μετακινήσεων του προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, θα ξεκινήσει όπως φαίνεται από τους γιατρούς. Βασικός κανόνας βέβαια είναι να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με το νέο νομοσχέδιο που έφερε προς δημόσια διαβούλευση, ρυθμίζει το θέμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών και οδοντιάτρων του ΠΕΔΥ, δίνοντας συγκεκριμένες προθεσμίες ώστε όποιοι το επιθυμούν να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο σύστημα κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας»

Πάντως σύμφωνα με τον Αν.Γενικό Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρό κάποιες κατηγορίες χειρουργών που δε συνάδουν με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα κενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρώτο οργανωμένο ΠΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας! Τι υπηρεσίες προσφέρει

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Α.Τσίπρας: Στήριξη στο νέο ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button