ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ετοιμάζεται το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπ.Υγείας για Νοσοκομεία, φάρμακα, Οργανισμούς! Όλες οι πληροφορίες

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, περί τα τέλη Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές για τους Ιατρικούς Συλλόγους, τη θεσμοθέτηση του νέου φορέα αξιολόγησης των φαρμάκων και της τεχνολογίας (ΗΤΑ), την αύξηση του αριθμού των Υγειονομικών Περιφερειών, αλλαγές σε Οργανισμούς και φορείς της Υγείας καθώς εκτός των άλλων και τον νέο τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων.

Ήδη τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, επισημαίνουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, έχουν ετοιμάσει όλο το κείμενο των αλλαγών και απομένουν μερικές λεπτομέρειες ακόμη, πριν σταλεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για να περάσει από τη συνήθη διαδικαστική έγκριση.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την 3η αξιολόγηση, θα ορίζει νέο τρόπο λειτουργίας για μεγάλους οργανισμούς ενώ θα τροποποιεί και τις σημερινές Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες»

Ταυτόχρονα μέσα από το νομοσχέδιο και στο πλαίσιο της αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης που έχει ζητήσει η τρόικα, θα προσδιορίζονται νέα κριτήρια για την επιλογή και την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων.

Το νομοσχέδιο θα εισαγάγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τον τρόπο που θα ελέγχεται το έργο των Διοικητών των Νοσοκομείων, αφού θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια που σήμερα εφαρμόζονται μόνο προφορικά.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, μέσα στα κριτήρια αξιολόγησης των Διοικητών θα είναι η αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών που έχουν τεθεί, η βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών τόσο στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όσο και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία αλλά και οι λίστες των χειρουργείων που έχουν δημιουργηθεί για να χτυπήσουν το φακελάκι στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Διοικητές Νοσοκομείων: Το πρώτο «χειμωνιάτικο» crash test για την απόδοσή τους! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας

Αλλάζει όλο το τοπίο στα φάρμακα με νέο νομοσχέδιο! Ποιος γίνεται ο ισχυρός «παίκτης»

Πόσα χάνουν οι γιατροί ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ το 2018 από την τσέπη τους! Αναλυτικά παραδείγματα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αυτά τα 110 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Πως θα μοιρασθούν τα κονδύλια με τις νέες συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button