ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ετοιμάζονται οι προσλήψεις για το νέο ΠΕΔΥ! Πότε θα προκηρυχθούν για γιατρούς προσωπικό

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, οι προκηρύξεις αναμένονται περί τα μέσα Μαΐου ώστε η διαδικασία να γίνει με ρυθμούς εξπρές και να ξεκινήσει κανονικά μέσα στο καλοκαίρι η τοποθέτηση του προσωπικού.
Οι προσλήψεις θα αφορούν συνολικά 3200 άτομα και θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Με βάση και τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: «Με χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθούν 3.200 άτομα (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι και λοιπό προσωπικό) για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με 270 δομές σε 65 πόλεις που θα καλύπτει 2,3 εκατ. πολίτες.»

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, για τη στελέχωση του νέου ΠΕΔΥ, θα προτιμηθούν νέοι γιατροί ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα τα σύγχρονα προγράμματα πρόληψης που επιδιώκονται, ώστε σταδιακά ο πληθυσμός να παρακολουθείται υγειονομικά και να υπάρχει μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα επιλεγούν οι νέοι γιατροί: «Προσλαμβάνονται 3050 νέοι γιατροί και προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ταυτόχρονα με βάση το σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πολλές από τις νέες προσλήψεις θα κατευθυνθούν προς τις Μονάδες του ΠΕΔΥ που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση ώστε να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΠΕΔΥ: Το 2017 χωρίς ιδιωτικά ιατρεία! Όλοι οι σχεδιασμοί

Αναδιοργανώνονται τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ! Όλο το σχέδιο

Αρχίζει η μετακίνηση προσωπικού για το νέο ΠΕΔΥ! Ποιοι φεύγουν από τα νοσοκομεία

Το νέο ΠΕΔΥ φθάνει το 2017 και φέρνει τις ΤΟΜΥ!

Editorial: Ο Πολάκης, ο Άδωνις και οι γιατροί του ΠΕΔΥ!

Πως θα στελεχωθούν οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button