ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ετοιμοπόλεμοι οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό! Προς κινητοποιήσεις ο κλάδος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος δήλωσε την Τετάρτη ότι ο κλάδος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν περάσει η ρύθμιση βάση της οποίας θα μπορούν να ανοίξουν φαρμακεία και επαγγελματίες που δεν είναι φαρμακοποιοί.

Άλλωστε όπως είπε οι φαρμακοποιοί δε γνωρίζουν μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο για τος αλλαγές που θα επέλθουν στο επάγγελμα, καθότι η κυβέρνηση δεν τους έχει γνωστοποιήσει κανένα απολύτως στοιχείο για το πως θα ανοίξει το επάγγελμα!

Γι αυτ;o οι φαρμακοποιοί μόλις δημοσιοποιηθεί η απόφαση θα προσφύγουν στα ευρωπαικά δικαστήρια για την προσβάλουν.

Μάλιστα για αυτόν το λόγο θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη όλων των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας ώστε να ληφθεί απόφαση για το μέλλον και τις κινήσεις του κλάδου.
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο οι κινητοποιήσεις θα είναι μεγάλης διάρκειας.

Ο Κώστας Λουράντος άφησε και σκληρές αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι η Ελλάδα δε θα γίνει Ρουμανία όπου τα φαρμακεία ανήκουν σε χονδρεμπόρους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση, και οι κυβερνώντες, έδωσαν στεγνά τον ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.  επισήμανε ακόμα ότι: ” η επιστημονική αξία του φαρμακοποιού και η άριστη διασπορά των φαρμακείων σύμφωνα με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα αποτελεί ένα δέλεαρ για εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα. Η ιδιοκτησία του φαρμακείου αποτελεί πεδίο διεκδίκησης επιχειρηματικών κεφαλαίων”.

Και έκανε λόγο για αμερικανικά κεφάλαια, μέσω της Διατλαντικής Συμφωνίας (ΤΤIP) καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τα ακριβότερα αμερικανικά φάρμακα. 

Μάλιστα ο κ. Λουράντος επισήμανε ότι ενώ σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι συνάδερφοί τους αμείβονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς (πίεση – εμβόλια-ενέσεις) στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα ο φαρμακοποιός τις περισσότερες φορές διευκολύνει τον συνταξιούχο που δεν έχει να καταβάλλει τη συμμετοχή για να πάρει τα φάρμακά του..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button