ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ευαγγελισμός: Η Ναυαρχίδα του ΕΣΥ χωρίς προσωπικό, χειρουργεία και λεφτά! Τι κατέγραψαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 2 χρόνια

Το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κατέγραψε τα τελευταία δύο χρόνια επιδείνωση των δεδομένων νοσηλείας για τους ασθενείς αλλά εργασίας για το προσωπικό.

“Τα προβλήματα οξύνθηκαν τόσο πολύ που πραγματικά έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των ασθενών και των υγειονομικών” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας.

Με βάση τις επίσημες καταγραφές του Σωματείου, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά 160 νοσηλευτικά κρεβάτια της Πολυκλινικής που είναι διασυνδεόμενο νοσοκομείο και έδινε μια κάποια ανάσα στον Ευαγγελισμό, τα 9 χειρουργικά τραπέζια των νέων χειρουργείων, ενώ και 8 κρεβάτια στη ΜΑΦ συνεχίζουν να είναι κλειστά.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που ο φόρτος εργασίας έχει διπλασιασθεί δεδομένης και της κρίσης αλλά και της έλλειψης δομών στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι λένε τα στοιχεία: “Στα νοσοκομεία για μία απλή εξέταση! Δείτε πόσο αυξήθηκαν οι επισκέψεις μέσα στην κρίση”

Στον Ευαγγελισμό πάντως γίνονται 60.000 εισαγωγές ασθενών το χρόνο, 12.000 χειρουργεία, 500.000 είναι οι προσερχόμενοι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα εργαστήρια πραγματοποιούνται πάνω από 8εκ.εξετάσεις.

Και βέβαια αυτά συμβαίνουν όταν οι εργαζόμενοι όχι μόνο στον Ευαγγελισμό αλλά και σε όλο το ΕΣΥ βλέπουν τα τελευταία χρόνια τις τσέπες τους να αδειάζουν αφού συνεχή είναι τα κουρέματα στους μισθούς τους. Οι μειώσεις άλλωστε φθάνουν και το 50% με ταυτόχρονη αύξηση φορολογίας και χαράτσια. Διαβάστε ΕΔΩ: “Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία”

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό μιλά για κύμα αποχωρήσεων (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, αλλά και παραιτήσεις, φυγή στο εξωτερικό κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλες οι πληροφορίες

Πόσα θα εισπράξουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλα τα ποσά ανά βαθμίδα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button