ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ευαγγελισμός: Τι ήθελαν οι Γερμανοί βουλευτές στο νοσοκομείο;

Την πύλη του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας τον Ευαγγελισμό πέρασαν το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, επτά βουλευτές του Γερμανικού κοινοβουλίου προκειμένου να δουν από κοντά τον τρόπο που λειτουργούν στη χώρα μας τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι Γερμανοί βουλευτές ξεναγήθηκαν στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, συζήτησαν  με τη διοίκηση,  το σωματείο των εργαζομένων αλλά και στελέχη του υπουργείου Υγείας, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον για διάφορα προβλήματα που εμφανίζει σήμερα το ΕΣΥ.

 

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τους Γερμανούς βουλευτές (κάντε κλικ στη φωτό)

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟ

 

Και μπορεί θεωρητικά οι Γερμανοί βουλευτές να έκαναν μια τυπική επίσκεψη, στην πράξη όμως δείχνει το…ενδιαφέρον του Γερμανικού κράτους για το ελληνικό σύστημα υγείας και τις …συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν.

Άλλωστε η περιβόητη Task Force μέσω του προγράμματος Υγεία εν δράση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και του επικεφαλής της, Χορστ Ράιχενμπαχ έχει ξεκινήσει το πάρε δώσε με την Ελλάδα, δεδομένου πως έχει υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας.

Τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για την παρουσία των Γερμανών στον Ευαγγελισμό έδειξαν και πολλοί εργαζόμενοι καθώς φοβούνται, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο HealthReport.gr  πιθανή ….επέλαση του Γερμανικού συστήματος όχι μόνο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και στα Νοσοκομεία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button