ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ευχαριστίες και δεσμεύσεις του υπ.Υγείας για τους νοσηλευτές!

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή βρίσκει τον κλάδο σε ακόμη χειρότερες συνθήκες από ότι πέρυσι. Το προσωπικό λιγοστεύει χρόνο με το χρόνο και ταυτόχρονα οι απαιτήσεις αυξάνονται.
Εξάλλου επισήμως καταγράφεται αύξηση 30% στην κίνηση στο δημόσιο σύστημα υγείας λόγω της κρίσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑΣΟΝΟΠ) πραγματοποίησε ένστολη διαμαρτυρία για να δείξει ακριβώς το Γολγοθά που ανεβαίνει ο κλάδος.

νοσηλεύτριες 2

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πλευρά της ευχαρίστησε τα στελέχη Νοσηλευτικής των Δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τα οποία «υπό πολύ αντίξοες συνθήκες εργασίας, το έχουν κρατήσει όρθιο, ειδικά σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης».

νοσηλεύτριες 1

Δεσμεύτηκε μάλιστα απέναντι στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές να «καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και να διαμορφώσει ένα αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον εντός του οποίου τα στελέχη των Δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας θα παρέχουν στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Ο Κώστας Μπαργιώτας Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή επισημαίνει: «Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους νοσηλευτές για το τιτάνιο έργο τους. Σε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη δίπλα στους πολίτες κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς, η πολιτεία κωφεύει διαχρονικά.

Στα αίτηματά τους για εργασιακή αναβάθμιση, αξιοκρατία στις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία και διαρκή εκπαίδευση, η απάντηση είναι πάντα «έχετε δίκαιο» και «θα». Οι διαπιστώσεις και οι εξαγγελίες δεν αρκούν πλέον.

Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα αναλογούν 3,6 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 8. Απαιτούνται πράξεις».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button