Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Εφίδρωση: Tips για να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη

Όμως αν και βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση.Αυτό συμβαίνε γιατί τα βακτήρια στο δέρμα μεταβολίζουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα του ιδρώτα με συνέπεια να παράγουν μια δυσάρεστη μυρωδιά.
Ευτυχώς η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί υιοθετώντας απλές καθημερινές συνήθειες.

Αντιιδρωτικό Vs αποσμητικού

Tα αντιιδρωτικά αποσμητικά βοηθούν στον έλεγχο της εφίδρωσης στη μασχάλη ενώ τα αποσμητικά μπορούν να καλύψουν τις δυσάρεστες οσμές.

Βαμβακερά υφάσματα

Ρόλο κλειδί στην εφίδρωση παίζουν τα ρούχα που φοράτε. Έτσι όσα είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι, μαλλί, λινό και μετάξι επιτρέπουν στο σώμα να «αναπνέει» καλύτερα. Αντίθετα, τα συνθετικά υφάσματα, όπως το νάιλον, το ρεγιόν και ο πολυεστέρας, παγιδεύουν τη θερμότητα και προκαλούν εφίδρωση.

Στρες πολύ στρες

Ο αγχωτικός τρόπος ζωής «εκδηλώνεται» με την υπερβολική εφίδρωση. Μαθαίνοντας να διαχειρίζεστε το άγχος σας, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις, στην ουσία μειώνετε την ποσότητα του ιδρώτα.

Ύποπτες τροφές

Τα καφεϊνούχα ροφήματα, τα αλκοολούχα ποτά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και ορισμένα λαχανικά είναι από τους «συνήθεις» υπόπτους για την κακοσμία του σώματος, που προέρχεται από τον ιδρώτα. Σημαντικό εξίσου ρόλο στην υπερβολική εφίδρωση παίζει και το υπερβολικό βάρος

Ιατρική βοήθεια

Στην περίπτωση που ιδρώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν γιατρό, ώστε να διαπιστώσετε, ότι η εφίδρωση δεν προέρχεται από κάποια ιατρική πάθηση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button