ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εφημερίες και υπερωρίες: Δείτε πότε θα εξοφληθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ο κόμπος σύμφωνα με τους εκροσώπους των νοσκομειακών γιατρών έχει φτάσει στο… χτένι καθώς δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί εδώ ότι τις τελευταίες ημέρες  υπάρχει έντονη κινητικότητα στη “Διαύγεια”, καθώς αναρτώνται συνεχώς οι προϋπολογισμοί των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Αν όλα κυλήσουν ομαλά αναμένεται τις επόμενες πέντε ημέρες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάρτησης για το σύνολο των νοσοκομείων. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει η ενταλματοποίηση των εφημεριών Δεκεμβρίου και να προχωρήσει η πληρωμή των δικαιούχων.

Οι εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2016 αναμένεται να εξοφληθούν το αργότερο αρχές Απριλίου.

Πάντως το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει για το 2016 κονδύλι 240,8 εκατομμυρίων ευρώ για τις εφημερίες γιατρών και οδοντιάτρων των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και των δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ.

Για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται στο ποσό των 216.814.700 ευρώ, ενώ για τις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ανέρχονται στα 24 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και εφημερίες και το 2016!

Δείτε τι αλλάζει στην Υγεία με το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για γιατρούς, εφημερίες, νοσοκομεία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button