ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Εφημερίες μετά τις 15 Απριλίου και…βλέπουμε! Τι λέει το υπ.Υγείας

Στη γραφειοκρατία…ρίχνει το υπ.Υγείας την ευθύνη για την καθυστέρηση καταβολής των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου από την πρώτη στιγμή να δεσμευόταν πως τα χρήματα θα δοθούν άμεσα στους γιατρούς, σκόνταψε όμως στη διαδικασία.

Κάτι βέβαια που είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δυσκίνητη ενίοτε κινείται και με ρυθμούς χελώνας.
Αυτό όπως φαίνεται αιφνιδίασε τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό που αν και γιατρός με χρόνια προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, δε γνώριζε επ’ αυτού.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας οι γιατροί δεν πρόκειται να δουν το χρώμα του χρήματος πριν από το Πάσχα καθώς όπως τονίζεται και από το υπουργείο Υγείας: «Η άμεση αποζημίωση μέρους των οφειλομένων δεν κατέστη δυνατή και με βάση τις διαβεβαιώσεις του υπηρεσιακού μηχανισμού του υπουργείου Υγείας αναμένεται στις επόμενες μέρες η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία και η κατάθεση των χρημάτων των δικαιούχων μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».

Μάλιστα υπογραμμίζεται ιδιαιτέρως από το υπουργείο πως την …ευθύνη φέρει η γραφειοκρατία καθώς: «Παρότι στην εν λόγω ΚΥΑ τροποποιείται το προηγούμενο καθεστώς των επιτροπικών ενταλμάτων και επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής, εμφανίστηκαν στην πορεία αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την τελική φάση της πληρωμής και τα οποία προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει συνολικά 40 εκατ. ευρώ για τις εφημερίες του 2012, του 2013 και του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μισές εφημερίες για τους γιατρούς! Τι είπε ο Ξανθός στους ειδικευόμενους.

Βγήκε το ΦΕΚ για τις εφημερίες των γιατρών! Πότε θα πληρωθούν; Τι λένε οι γιατροί;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button