ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Εφημερίες: Με προβλήματα η αποπληρωμή! Σε ποια νοσοκομεία ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά όπως φαίνεται η διαδικασία εκκαθάρισης των δεδουλευμένων εφημεριών ώστε να είναι δυνατόν στη συνέχεια να πληρωθούν στους γιατρούς.
Με βάση την ενημέρωση του προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, σε πολλά νοσοκομεία παρατηρούνται δυσκολίες και καθυστερήσεις στη διαδικασία έγκρισης και έκδοσης των απαραίτητων ενταλμάτων με συνέπεια να αργοπορεί και το ρευστό στο ιατρικό προσωπικό.

Η ΟΕΝΓΕ στο πλαίσιο της παρακολούθησης της όλης διαδικασίας έχει ξεκινήσει δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας. Από την επικοινωνία αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κ.Βαρνάβα ότι: «σε αρκετά Νοσοκομεία η διαδικασία αποπληρωμής των εφημεριών Ιανουαρίου-Μαρτίου προχωρά με πολλά προβλήματα, ενώ απεναντίας σε ορισμένα άλλα έχει ήδη ολοκληρωθεί».

Ενδεικτικά τα «πράσινα» νοσοκομεία που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία είναι της Χαλκιδικής, της Χαλκίδας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και της Ρόδου, όπου ήδη εγκρίθηκαν τα εντάλματα από τους Επιτρόπους και είναι έτοιμα για ανάρτηση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ σε άλλα Νοσοκομεία εμφανίζονται προβλήματα, είτε με τις οικονομικές τους υπηρεσίες, είτε με τους Επιτρόπους, «οι οποίοι προβάλλουν ανερμάτιστες δικαιολογίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Εφημερίες: Στον Αν.Ξανθό για τις πληρωμές οι νοσοκομειακοί γιατροί!

Δείτε στο HealthReport.gr τι δήλωσε για τις εφημερίες ο Αν.Ξανθός!(video)

Νύχτα τρόμου στο Σισμανόγλειο! Διαβάστε τι έγινε στην εφημερία

Επιθέσεις σε ειδικευόμενους επειδή απεργούν! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button