Ειδήσεις Υγείας

Ζαλάδα το πρωί: Οι σοβαρές ασθένειες που κρύβει

Λίγο πολύ οι περισσότεροι υποφέρουν από ζαλάδες που εκδηλώνονται κυρίως μετά το βραδινό ύπνο ή ακόμα και μετά από τη μεσημεριανή σιέστα.

Όμως αν το σύμπτωμα αυτό εμφανίζεται καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinic συνιστούν στους ασθενείς να  επισκεφτούν άμεσα το γιατρό τους. Ιδίως όταν η ζάλη προκαλεί έλλειψη συντονισμού, κακή ισορροπία και ακόμη και επεισόδια λιποθυμίας.

Οι κυριότερες αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του προβλήματος αυτούς είναι:

Υπογλυκαιμία

Επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν προσλαμβάνει τροφή, τότε πέφτει χαμηλά η γλυκόζη στο αίμα του και αυτό οδηγεί σε ζαλάδα μετά το ξύπνημα.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Η ΧΑΠ είναι μια χρόνια αναπνευστική κατάσταση όπου η ροή του αέρα παρεμποδίζεται εξαιτίας στένωσης. Καθόλου τυχαίο ότι οι πάσχοντες ξυπνούν το πρωί με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και αυτό προκαλεί αίσθημα ζάλης.

Υπόταση

Η χαμηλή πίεση του αίματος στο αίμα  ή υπόταση συχνά οδηγεί σε ζαλάδα και μπορεί να είναι πιο έντονη το πρωί, καθώς ο ρυθμός της καρδιάς και η πίεση είναι συνήθως χαμηλότερα όταν κοιμάστε.

Υπέρταση

Οι πάσχοντες από υπέρταση μπορεί επίσης να υποφέρουν από ζαλάδα το πρωί,   λόγω της υψηλής πίεσης του αίματος. Απλά η ζαλάδα είναι πιο εμφανής, όταν σηκώνεστε από μια καθιστή, ή ξαπλωτή θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως έχετε τάσεις λιποθυμίας; Όλοι οι λόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button