ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην κλοπή! Πως έκλεβαν ακριβά φάρμακα από νοσοκομεία

Φύλλο και φτερό γίνονται τις τελευταίες μέρες οι αποθήκες σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας για κλεμμένα ακριβά φάρμακα για καρκινοπαθείς.

Συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό αλλά και στο Ιπποκράτειο έχει σημάνει συναγερμός καθώς διαπιστώθηκε ότι ζευγάρι Αλβανών, είχε ξαφρίσει από τις αποθήκες πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα.

Πρόκειται για ζευγάρι που εργαζόταν στην ίδια εταιρεία καθαρισμού η οποία έχει σύμβαση για την καθαριότητα στον Ευαγγελισμό, στο Ιπποκράτειο αλλά και το Νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο μεν άνδρας ο οποίος συνελήφθη πριν μέρες καθότι βρέθηκε πάνω του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών αλλά και 120 συσκευασίες ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων, εργαζόταν στο Ιπποκράτειο. Η δε γυναίκα ήταν καθαρίστρια στην ίδια εταιρεία στον Ευαγγελισμό.

Υπολογίζεται ότι έχουν κλέψει κι άλλες συσκευασίες ακριβών φαρμάκων κατά του καρκίνου, σκευάσματα τα οποία να σημειωθεί κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ το καθένα.

Ήδη με εντολή της Διοίκησης των Νοσοκομείων γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στις αποθήκες φαρμάκων ενώ διερευνάται μήπως εμπλέκονται κι άλλοι στην υπόθεση.

Ήδη όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει οι Διοικητές των Νοσοκομείων στην ασφάλεια.

Πάντως η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων. Και αυτό διότι η δράση του ζεύγους εκθέτει όλους τους εργαζόμενους στα συνεργεία καθαρισμού για τους οποίους μάλιστα οι μόνιμοι εργαζόμενοι έχουν δώσει μάχη ώστε να μονιμοποιηθούν και να πληρώνονται στη ώρα τους.

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε το καλοκαίρι στα Τρίκαλα: Συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων για προσλήψεις καθαριστριών!

Να σημειωθεί ότι ειδικά στον Ευαγγελισμό λήγει άμεσα η σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία καθαρισμού.

Από την άλλη η κυβέρνηση προωθεί τροπολογία με την οποία θα προσλαμβάνονται για 24 μήνες εργαζόμενοι στην καθαριότητα με συμβάσεις εργασίας. Δείτε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Τέλος οι ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στα νοσοκομεία! Έρχεται νέα τροπολογία για 24μηνες συμβάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη για μια θέση στην καθαριότητα των «δικών τους παιδιών»! Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Χωρίς καθαρίστριες ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας! Νοσηλεύτριες και στην καθαριότητα στη Μυτιλήνη

Πληρώνονται οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στο Δρομοκαΐτειο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button