Συνεντεύξεις - Άρθρα

Ζώντας με Ηπατίτιδα! Ένας ασθενής αφηγείται

Η ζωή αλλάζει, η καθημερινότητα αλλάζει, οι κοντινοί άνθρωποι σοκάρονται ενώ και η εργασία γίνεται …είδος πολυτελείας.

Ο Μάρκο Κόρεντζακ είναι ασθενής με Ηπατίτιδα από τη Σλοβενία. Περιγράφοντας την κατάσταση που έζησε όταν διαγνώστηκε με Ηπατίτιδα C, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Ασθενών Ήπατος και τη συνεργασία του αντίστοιχου ελληνικού “Προμηθέα”, κάνει πολλούς να αιφνιδιάζονται από την ψυχραιμία που ο Μάρκο αφηγείται την ιατρική του περιπέτεια.

Ο Μάρκο Κόρεντζακ

Για έναν χρόνο δε μπορούσα να δουλέψω” λέει ο Μάρκο. “Με χώρισε η γυναίκα μου και δεν είχα καθόλου χαρά για τίποτε. Διότι ζώντας με Ηπατίτιδα είναι ότι επηρεάζεται όλη σου η ζωή, η προσωπική σου ζωή πρωτίστως και φυσικά και η επαγγελματική” περιγράφει.

Και για να αποδείξει και στην πράξη ότι η προσωπική ζωή ενός ασθενούς με Ηπατίτιδα επηρεάζεται πλήρως από τη νόσο, λέει με χιούμορ: “Τώρα αν θα βγω ραντεβού με κάποια κοπέλα, τι θα της πω; Γεια σου είμαι ο Μάρκο και έχω Ηπατίτιδα;”
Αυτή είναι μόνο μία περίπτωση ασθενούς μου ακόμη παλεύει όχι μόνο με τη νόσο αλλά και με το στίγμα που «κουβαλάει» αυτή μαζί της.

Πρόσφατα μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Ασθενών Ήπατος έδειξε τη μεγάλη δυσκολία που έχουν οι Έλληνες ασθενείς σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, στην πρόσβαση της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Άλλωστε στη χώρα μας ακόμη να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές των φαρμάκων τη στιγμή μάλιστα που είχαν ξεκινήσει για την Ηπατίτιδα. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Στις …Καλένδες οι διαπραγματεύσεις για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας! Οι νέες δεσμεύσεις του υπ.Υγείας»

Με τις διαπραγματεύσεις θα μειώνονταν δραστικές οι τιμές των ακριβών φαρμάκων όπως αυτών της Ηπατίτιδας και έτσι περισσότεροι Έλληνες ασθενείς θα μπορούσαν να λάβουν τις νέες θεραπείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακριβά φάρμακα χωρίς διαπραγμάτευση! Γιατί κόπηκαν τα «παζάρια»

Κούρεμα φαρμάκων μέχρι και το 2018! Όλη η απόφαση για τα νοσοκομειακά φάρμακα

Στις …Καλένδες οι διαπραγματεύσεις για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας! Οι νέες δεσμεύσεις του υπ.Υγείας

Κουρεύονται κι άλλο τα χρήματα για φάρμακα στα νοσοκομεία! Όλοι οι κίνδυνοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button